Een privéjet is de manier om in luxe te reizen

Een privéjet huren is met de laatste jaren steeds populairder geworden en Ibiza is uiteraard een van de bestemmingen die het meest worden bezocht. Ondanks dat het steeds populairder aan het worden is, is dit niet voor iedereen weggelegd. Je moet hier namelijk behoorlijk diep voor in de buidel tasten.

De prijzen voor een enkeltje Amsterdam – Ibiza zijn sterk afhankelijk van het soort privéjet waar je mee reist. Zo kun je kiezen voor een zogenaamde ‘light jet’ of een ‘medium jet’. Wat verder meetelt, is natuurlijk de afstand naar de vakantiebestemming en de vluchtduur.

Hoe duur is het huren van een privéjet?

Van Amsterdam naar Ibiza is ongeveer 1500 kilometer en duurt net geen drie uur. Voor een light jet (pas je met z’n zeven passagiers in) betaal je voor een retourtje 25.960 euro. Heb je toch een iets grotere familie of vriendengroep? En wil je een medium jet huren? Dan mag je echt een rib uit je lijf halen. Dit kost namelijk 40.270 euro voor een retourtje.

Wij snappen dat dit toch echt wel iets te gortig is, maar dat je aan de andere kant toch ook weer deze ervaring mee wil maken. Je kan dan ook een enkeltje boeken en ga je terug naar Nederland lekker met het ‘gewone volk’ mee. Een enkeltje met de light jet kost 15.130 euro en betaal je voor de medium jet 24.890 euro. Dit is uiteraard afhankelijk van in welk seizoen je reist. Vergeet daarbij niet dat je samen vliegt, en de kosten van het huren van de privéjet, dus kan delen met je medereizigers. En dan met z’n allen zingen: “Whoah! We’re going to Ibiza.”