Irritaties in een relatie

Wanneer je een relatie hebt, is het best moeilijk om je niet te irriteren aan elkaar. Soms wil je elkaar echt even uit huis gooien en spreek je dat ook uit, maar het kan ook best zijn dat je vriendin zich irriteert aan je, maar je het zelf niet eens doorhebt.

Het liefst wil je natuurlijk weten wanneer een vrouw zich aan je irriteert, maar inmiddels weet je ook wel dat ze vaak gewoon niets zeggen. Dus om te voorkomen dat je iets doet waarbij de frustraties krijgt, kan je je aan deze 5 punten houden.

Aan deze 5 punten irriteert je vriendin zich

Bij elke vrouw is het natuurlijk anders, dus het kan zijn dat een aantal punten in dit lijstje niet of juist extra van toepassing is in jouw relatie.

irritatie in een relatie

1. Aannames

Mannen, wij zijn echt heel goed in aannames. De vriendin is even een blokje om? Ze zal vast wel even bellen met haar beste vriendin om weer te vertellen waaraan ze zich irriteert in de relatie. Soms nemen we dingen aan die totaal niet van toepassing zijn, dat komt meestal omdat we een patroon denken te zien die er niet is. Communiceren is hierbij erg belangrijk, dus vraag even waarom je vriendin een blokje om gaat of vertrouw erop dat ze gewoon even frisse lucht wilt.

2. Vergeetachtig

Welke sport deed je vriendin ook alweer? En was ze niet toevallig vorige week jarig? Vrouwen kunnen zich heel erg irriteren aan het feit dat wij heel vaak dingen vergeten. Dat doen we natuurlijk niet met opzet, maar bij een vrouw komt het dan over alsof we helemaal niet naar ze luisteren of hebben geluisterd. Een oplossing daarvoor is om af en toe gewoon even wat op te schrijven. Het is niet gek dat je soms dingen vergeet, al helemaal niet als je een druk leven leidt.

3. Niet luisteren

Oké, maar soms luisteren we inderdaad niet naar onze vriendin. Waarom? Omdat het verhaal misschien heel erg saai is, of ze al uren over hetzelfde onderwerp aan het praten is. Wanneer een vrouw merkt dat je interesse wegzakt en je je aandacht op iets anders vestigt, is de kans groot dat ze zich gaat irriteren. Dit is namelijk een van de grootste afknappers voor vrouwen. Voor jou dus punten aftrek, maar dat kan je voorkomen.

irriteren relatie problemen

Een goede tip is om haar vragen te herhalen nadat ze haar zegje heeft gedaan. Zo stel je vragen, kom je geïnteresseerd over en krijgt ze het gevoel dat je wel naar haar geluisterd hebt. Zoals het hoort.

4. Omkijken naar anderen

Wanneer je vriendin niet meer de shapes heeft die ze had toen ze 20 jaar oud was, is de kans groot dat wij mannen af en toe even naar een andere vrouw op straat omkijken. Dat komt dan doordat we even afgeleid zijn door het lichaam of een knap gezicht. Maar let op: je vriendin valt dit hoogstwaarschijnlijk op. Een oplossing is om vaker te zeggen dat je vriendin er knap uitziet, zo krijgt ze wel het gevoel dat je haar nog steeds knap vindt.

En heel eerlijk: zij kijkt ook vast naar die knappe vent die voorbij loopt. Het is menselijk.

5. We worden lui

Van al deze punten is dit misschien wel de grootste irritatiefactor voor vrouwen. Wanneer we lui beginnen te worden, gaan we steeds minder dingen doen. We laten activiteiten organiseren in plaats van dat we ze zelf bedenken en we doen een stuk minder in het huishouden. Je kan het oplossen door de motivatie bij elkaar te rapen en tóch een keer iets extra’s te doen voor je vriendin.