Waarom zou je in godsnaam een personal trainer nemen?

Een personal trainer is een slimme investering in jezelf, vooral als je een druk leven hebt. Tussen werk, sociale verplichtingen en hobby’s door, schiet de sportschool vaak net buiten de boot. Een personal trainer biedt dingen zoals structuur, motivatie en deskundigheid die je zelf meestal totaal niet bezit maar wel broodnodig hebt om fit te blijven. Ondanks dat de prijs soms hoog lijkt, is het een volgens velen een waardevolle investering die zich uit zal gaan betalen in je gezondheid en zal dienen als een algemene mood-booster.

 

Waar moet je op letten bij de prijs?

Voordat je je keuze maakt, is het belangrijk om zelf grondig en goed onderzoek te doen. Kijk niet alleen naar de kosten (we herkennen je te goed), maar ook vooral naar de ervaring en aanpak van de trainer. Plan intakegesprekken met verschillende trainers om te zien of er überhaupt een klik is. De juiste match zorgt er namelijk voor dat je gemotiveerd blijft en de beste resultaten behaalt (en dat zonder te mopperen).

Wat kost een personal trainer?

De kosten voor een personal trainer variëren sterk. Het hangt af van de ervaring van de trainer, de locatie, de aangeboden diensten et cetera, et cetera, et cetera. Je betaalt bijna altijd al € 40 per uur voor 1-op-1 training, maar dit bedrag kan al gauw oplopen tot een bi-zar-re € 150! Vaak kun je dan ook wel kiezen voor pakketten met meerdere sessies voor een voordeligere prijs.

personal trainer

Kosten per maand

Veel sportscholen bieden ook nog eens zelf abonnementen aan waarbij je per maand betaalt voor personal training. De maandelijkse kosten kunnen variëren van € 100 tot wel € 800, afhankelijk van het aantal sessies en de extra begeleiding, zoals voedingsadvies, dat je erbij krijgt. Vaak is het advies aangeboden vanuit de sportschool ietwat minder qua kwaliteit ten opzichte van een op zichzelf staande (freelance) trainer.

Tip van Flip: Vind je individuele trainingen veel te hoog boven je budget zitten? Overweeg dan trainingen in kleine groepjes. Je traint dan meestal met zo’n 4 tot 7 anderen onder begeleiding van een trainer, wat de kosten aanzienlijk kan verlagen. Het is daarnaast ook gewoon een leuke manier om samen met vrienden te trainen en elkaar te motiveren. Misschien maak je door deze lessen nog nieuwe vrienden en wie weet sta je hiermee binnen de kortste keren in de kroeg te cheaten op je dieet (zo voorspelbaar).

Online personal training

Online personal training is een steeds populairdere en vaak de allergoedkoopste optie. Hierbij krijg je online begeleiding en trainingsschema’s die je overal kunt volgen. De kosten zijn lager omdat de trainer geen fysieke ruimte nodig heeft. Enige nadeel: het voelt iets minder persoonlijk en zal nooit tippen aan de tips en tricks die de trainer je laat zien tijdens een fysiek lesje.

Kortom, een personal trainer kan een flinke investering zijn, maar met de juiste keuze haal je het maximale uit jezelf en je gezondheid. Klaar om te beginnen?