De huizenmarkt op dit moment

Momenteel zitten we midden in een woningcrisis. Veel mensen hebben moeite om een huis te vinden, want het kopen of huren van een huis is een flinke uitdaging. Door de hoge huurprijzen is het lastig om een woning te krijgen. Er zijn allerlei eisen waaraan je moet voldoen, die behoorlijk onhaalbaar zijn. Dat niet alleen, want de koophuizen staan te koop tegen torenhoge prijzen.

Het is lastig om aan een huis te komen als je er nog geen hebt. Je strijdt namelijk met mensen die door de jaren heen vermogen hebben opgebouwd en mensen die erg veel verdienen. Als je in aanmerking wilt komen, moet je zelf ook een fors salaris verdienen. Tegenwoordig red je het al niet met een modaal inkomen.

Wat moet ik minimaal verdienen voor een huis?

Naar verwachting zullen de huizen het komende jaar zeker niet goedkoper worden. Daarnaast verdienen mensen niet meer, dus wordt het alleen maar lastiger om een eigen huis te kunnen bemachtigen. Het is vooral moeilijk als je helemaal alleen bent. Je betaalt nu voor de gemiddelde woning ongeveer € 450.00,-. Als je een hypotheek wilt krijgen voor een huis met de soortgelijke waarde, moet je ongeveer een ton per jaar verdienen. Onhaalbaar voor velen dus.

Je kunt tegenwoordig alleen je eigen huis kopen als je een torenhoog salaris hebt of ergens nog een flinke zak met geld hebt liggen. Als je samen met je partner een huis wil kopen, is dat natuurlijk veel makkelijker omdat je twee salarissen kan samenvoegen. Hierdoor is jullie maximale hypotheek een stuk hoger.

Maar er zijn nog huurhuizen met een iets lagere vraagprijs. Je hebt dus met een lager salaris nog kans om een woning te kunnen kopen. Alleen moeten je wensen iets soepeler zijn en zal je minder kieskeurig moeten zijn over de plek waar je woont. Huizen rondom de randstand zijn vaak wat duurder dan de woningen in het noorden of oosten van het land.

Ben jij nieuwsgierig wat je maximale hypotheek op dit moment is? Je kunt tegenwoordig in slechts een paar klikken berekenen hoeveel je mag lenen.