Hoeveel geef je gemiddeld uit aan de verjaardag van je kind?

De verjaardag van die kleine van je is natuurlijk een gezellige dag, maar je zal er ook zeker iets voor over moeten hebben. Je zorgt voor een cadeau, feestje en traktaties; en dan hebben we het nog niet eens gehad voor de cadeaus voor de feestjes waar je kind wordt uitgenodigd. Nog steeds gaat er een vraag rond bij heel veel vaders: hoeveel geef je hieraan uit? Voor het kinderfeestje van je kind geven veel experts het advies om je aan de ‘Leeftijd plus 1′ regel te houden voor het aantal gasten dat kan komen. Als jouw kind bijvoorbeeld vijf wordt, mag hij/zij zes andere kinderen uitnodigen.

Per gezin zijn er enorme verschillen wat betreft de verjaardagsbestedingen. De prijs van een cadeau varieerde het aantal van €25 tot zo’n €100. Sommige mensen geven zelfs zo’n €500 uit aan het kinderfeestje van hun kind, wat natuurlijk krankzinnig is. Maar eerlijk is eerlijk, hoeveel je aan de verjaardag aan je kind kunt uitgeven, ligt volledige aan je financiële situatie en de leeftijd van je kind. Er zijn geen harde richtlijnen, dus schaam je vooral niet voor een budget-verjaardagsfeestje wanneer het eigenlijk niet anders kan in jullie situatie. Desalniettemin hebben we nog steeds een paar handige tips voor als je niet veel kunt besteden.

hoe duur verjaardag kind cadeau

Tip 1: doe wat goed voelt

Misschien vindt jouw kind cadeaus minder belangrijk dan hun kinderfeestje. Misschien maak je ze al mega blij door ervoor te zorgen dat al hun vriendjes en vriendinnetjes van school er zijn. Je kan er bijvoorbeeld op de uitnodiging zetten dat ze geen cadeaus mee hoeven te nemen. Misschien is dit wel een opluchting voor ouders met een lager inkomen en zullen er meer gasten op komen dagen.

Tip 2: hou je aan je budget

Als jouw overbuurvrouw een enorm kinderfeest heeft georganiseerd met een kinderboerderij en springkussen, is dat geen reden om haar te overtreffen. Je kunt er ook een onvergetelijke dag van maken door minder uit te geven. Maak vanaf het begin een realistisch budget en zorg ervoor dat je je daaraan houdt. We hebben het dan niet alleen over het budget van de verjaardag van je eigen kind, maar ook van anderen. Als jij wel is een kinderfeestje organiseert voor jouw kind, is er een grote kans dat je ook naar die van hen gaat. Probeer erachter komen hoeveel je gemiddeld kunt uitgeven aan cadeaus en feestjes en voeg een verjaardagsspaarfonds toe aan je maandbudget.