Hoeveel paaseitjes eten we per jaar in Nederland?

Het hangt natuurlijk heel erg van de persoon af hoeveel paaseitjes iemand eet. Maar de Hema heeft een aantal jaar geleden een onderzoek gedaan. Uit het onderzoek kwam dat het gemiddelde persoon in Nederland zo’n 43 paaseitjes per jaar eet.

Het lijkt er dan ook op dat mensen tijdens Pasen zelf eigenlijk al een beetje zijn uitgegeten op de eitjes. Het onderzoek liet zien dat mensen gemiddeld zo’n 34 eitjes eten vóór Pasen en tijdens Pasen ongeveer 13. Dat is best een groot verschil.

Alle soorten paaseitjes zitten bomvol calorieën

Als het goed is, valt er niet echt een discussie te starten over het feit dat paaseitjes enorm lekker zijn. Het gevaar daarvan is dan natuurlijk wel dat je er steeds meer en meer van gaat eten. Ze zijn dan ook wel erg verslavend nadat je er eentje op hebt. Maar heb je eigenlijk enig idee hoeveel calorieën er wel niet is paaseitjes zitten?

Hoeveel calorieën zitten er in een paaseitje?

Er zijn een heleboel verschillende paaseitjes. De ‘normale’ melk, wit en pure paaseitjes bevatten dan ook gemiddeld tussen de 40 en 50 calorieën. Dat is best wel veel. Maar ten opzichte van de ‘apartere’ paaseitjes zoals karamel zeezout, tompouce of praliné is dit nog best weinig. Voornamelijk bij de Hema-paaseitjes krijg je meer calorieën binnen dan bij de andere. Dit heeft ook zeker te maken met de grootte van het eitjes. Een ‘normaal’ eitje weegt namelijk maar 7,5 gram, terwijl die van de Hema wel zo’n 13 gram wegen.

Gekker is niet beter

Supermarkten en verschillende merken komen steeds vaker aan met van die gekke smaken voor in paaseitjes. Het blijkt nu dat deze eitjes eigenlijk helemaal niet zo goed verkocht worden. Blijkbaar houdt de gemiddelde mens toch nog steeds het meeste van de ‘normale’ eitjes. Wanneer mensen dan voor een ‘gekker’ smaakje kiezen is het vaak een paaseitje met praliné. Ook zijn de karamel zeezout paaseitjes erg ‘in’ tegenwoordig.

Ben jij wel al helemaal ready voor Pasen? Inkopen kan je nu namelijk nog snel doen. Hierdoor kan je bijvoorbeeld naar de Aldi. Lees ook over de grote blunder van de Aldi. Er bleken onlangs hele rare snoepjes in de schappen te liggen.