Waar wordt zilver allemaal voor gebruikt?

Zilver wordt voor veel meer dingen gebruikt dan dat je waarschijnlijk doorhebt. Denk onder andere aan sieraden en bestek, maar het gaat veel verder dan dat. Zo wordt het ook gebruikt voor elektronica, zoals telefoons, computers. Niet te vergeten willen steeds meer mensen zonnepanelen. Hier wordt ook enorm veel zilver voor gebruikt. Ook wordt in de medische wereld steeds meer zilver gebruikt. Zo kan zilver bepaalde infecties tegengaan.

 

Hoe werkt de zilverkoers (prijzen)?

Zilver is van zichzelf natuurlijk al best wel prijzig. Maar wist je dat de gehele zilverkoers bepaald wordt door het goed of slecht lopen van de economie? Eigenlijk is dat ook best wel logisch. Wanneer de euro in zijn waarde daalt, ontstaat er natuurlijk inflatie. Alles wordt duurder en duurder. Op deze momenten is de vraagprijs van zilver (en andere edelmetalen) steeds hoger, waardoor de prijs dus ook zou stijgen. Bij onedele metalen zoals zink en koper is dat dan weer niet zo. Als de economie krimpt, krimpen zij mee.

Hoeveel is 1 kilo zilver waard vandaag?

2008 was het hoogtepunt voor de zilverindustrie

In 2008 kwam er een hele economische crisis tot stand. Handelaren wilden heel graag hun vermogen veilig stellen en daarom verhoogde zij de prijzen van hun zilver. Dit was het hoogtepunt in de zilverindustrie. Zij verkochten namelijk hun zilver voor meer dan €1000,- per kilo.

Wat is de zilverprijs per kilo vandaag?

Alles is tegenwoordig nog steeds heel duur en dat kan je ook zeker zien aan de prijs van het zilver. De vraagprijs van zilver ligt vandaag namelijk rond de €700,-. Normaal gesproken schommelt deze prijs tussen de €400,- en de €600,-.