Hoe werkt liefdesverdriet bij mannen en vrouwen

The Journal of Positive Psychology heeft onderzoek gedaan onder 1404 studenten tussen de 18 en de 25 jaar. Uit het onderzoek is gebleken dat het verwerkingsproces na een break-up net zo lang bij mannen duurt als bij vrouwen. Dacht je dus misschien dat jij er veel meer mee zit dan de ander? Dat is dus niet waar. Het enige verschil tussen mannen en vrouwen is de manier waarop ze het verwerken.

Vrouwen zijn vaak wat emotioneel-instabieler in het begin van de break-up. Op een manier komt het bij vrouwen in het begin wat harder aan en zijn ze vaak ontroostbaar. Bij mannen is dat niet zo. Mannen zijn in het begin van de break-up nog erg stabiel, maar na verloop van tijd storten ze vaak in.

Hoelang duurt liefdesverdriet gemiddeld?

Het is vaak moeilijk in te schatten hoelang het duurt om over iemand heen te komen, maar volgens The Journal of Positive Psychology duurt een gemiddelde break-up zo’n 11 weken. Dit blijkt zo te zijn bij mannen en vrouwen.

hoelang-duurt-liefdesverdriet-ex-vergeten.jpg

De meeste mensen denken dat degene die de relatie beëindigt er veel minder last van heeft. Maar dat is natuurlijk grote onzin. Ook al is misschien de verliefdheid bij diegene vervaagd, je hebt altijd een geschiedenis met elkaar gehad. Het kan zijn dat er veel vervelende dingen gebeurd zijn, maar er zullen vast en zeker ook mooie momenten geweest zijn. Dit zijn dan ook de momenten waar je je aan vast moet houden. Om alleen maar terug te denken over de nare gebeurtenissen met je ex, schiet je helemaal niks mee op. Dit zorgt er misschien juist voor dat de verwerkingstijd van je break-up langer gaat duren.

Je liefdesverdriet proberen te verminderen

Ja, het is waarschijnlijk de meest basic zin waar je helemaal niet op zit te wachten, maar PRAAT erover. Wanneer je steun zoekt bij vrienden of familie en je praat over de goede en slechte momenten, dan zal je merken dat er een soort last van je schouders valtt. Als je alles binnenhoudt, krop je alles op en ga je alleen maar alles overdenken. Vergeet dus nooit om steun te zoeken. Het is tijd om je ex te gaan vergeten.