Wat betekenen de Rotten Tomatoes-scores?

Een avondje bankhangen met een goede film of serie op de achtergrond is heerlijk, maar welke film of serie is het nou echt waard? Om dit te beslissen is de site Rotten Tomatoes dan ook perfect, want hier kun je recensies van films en series bekijken zonder meteen gespoiled te worden over het plot. Maar hoe gaan de Rotten Tomatoes-scores eigenlijk precies te werk?

 

Een TikTokker heeft iedereen in de war gebracht

De Rotten Tomatoes-site heeft drie verschillende soorten scores. Een verse rode tomaat betekent dat minstens 60% van de recensies voor een film of serie positief waren, ook wel een vers-status. De groene rotte tomaat (groene vlek) betekent dat minder dan 60% van alle beoordelingen voor een film of serie positief waren, ook wel een rotte status. Tot slot is er ook een vervaagde tomaat en deze geeft aan dat er nog geen Tomatometer-score beschikbaar is, omdat er nog niet genoeg beoordelingen gegenereerd zijn. Best logisch zou je zeggen, maar een TikTokker heeft nu iedereen in de war gebracht over de Rotten Tomatoes-scores.

De TikTokker @mistekan plaatste namelijk een video waarin hij zei: “Wanneer de Rotten Tomatoes score hoog is, betekent dit dat de film goed was omdat mensen de tomaten niet gooien, maar laten rotten.”

Veel mensen hebben er nog nooit zo over nagedacht en kijkers waren stomverbaasd. De clip heeft inmiddels 1.3 miljoen likes en meer dan vierduizend reacties verzameld. In de reacties gaat de discussie nog hevig door en reageert een fan: ‘Ik dacht dat je je Rotten Tomatoes moest gooien, omdat je ze niet wilde eten en de show niet leuk vond.’ Een andere fan reageert: ‘Oh my god, alles is logisch nu. Ik heb nooit geweten of een hoge score slecht of goed was.’ De beste man lijkt het echter aan het verkeerde eind te hebben. Wat denk jij dat het juiste antwoord is?

@mistekan #showerthoughts ♬ What Taylors Version – Troy