Hoe stop je met zweten na een intense work-out?

Direct na je work-out slaan veel mensen de plank al mis door zichzelf te trakteren op een ijskoude douche na het sporten. Begrijpelijk, maar niet helemaal de juiste move. Hoewel het misschien verfrissend lijkt, vernauwen die lage temperaturen je bloedvaten net onder de huid, waardoor je uiteindelijk juist meer kunt gaan zweten. Keep it cool, maar niet ijskoud.

Hierna kan je die strakke kleding vergeten en moet je gaan voor losse, luchtige outfits die je zweet de ruimte geven om te verdampen. Geen petten of mutsen, want ongeveer 10% van je lichaamswarmte verdwijnt via je hoofd. Een stijlvol linnen overhemd is een goede keuze, het ademt en houdt je koel. Laat het nog even nonchalant uit je broek hangen totdat je op kantoor bent.

Het zweten wil maar niet stoppen

Zeg nee tegen styling-gels en omarm in plaats daarvan een lichte pommade om je haar in bedwang te houden. Dit product absorbeert vocht, wat precies is wat je nodig hebt na die intensieve push-ups.

Ben je nog steeds een hittebron? Laat wat lauw tot koud water over je polsen lopen, maar pas op dat het niet te koud is. Je polsen zijn hotspots voor warmteafgifte vanwege de grote bloedvaten vlak onder de huid. Het werkt beter dan een ijszak op je hoofd en je ziet er meteen weer toonbaar uit.

Sla de bodylotion en gezichtscrème over als je nog aan het zweten bent, tenzij je eruit wilt zien als een spiegel na een marathon. Wacht tot je work-out sessie is afgerond voordat je overschakelt naar een matterende gezichtscrème.

Met deze slimme stappen ben je binnen no-time van dat overtollige zweet af en kun je weer fris en fruitig de wereld tegemoet treden, zonder dat je eruitziet alsof je net een rondje hebt gerend in de Sahara. Happy sweating!