Sokken handig opbergen in je kast of koffer

Je sokken opruimen nadat ze uit de droger of van de waslijn komen, kan een heel avontuur zijn. Eerst moet je alle bijpassende sokken bij elkaar vinden. Hoe minder kleuren er zijn, hoe moeilijker dat wordt… en dan komt het opvouwen van de sokken.

 

De een rolt ze maar een beetje in elkaar, de ander neemt die moeite niet eens. Het meest effectieve trucje lijkt twee sokken tegen elkaar, oprollen en dan de bovenkant van één sok eroverheen vouwen. Het ziet er altijd wel nog wat rommelig uit. Toch kan het nog makkelijker met deze lifehack.

Hoe kun je je sokken het beste opvouwen?

In het filmpje hieronder leer je de meest effectieve manier om je sokken op te vouwen. Het lijkt op het eerste gezicht misschien niet zo gemakkelijk, maar oefening baart kunst. Deze manier zorgt ervoor dat je sokken minder ruimte innemen, er netjes uitzien en makkelijker op te bergen zijn.

Je begint met twee sokken kruislings op elkaar en vouwt steeds de uiteinden over het midden heen. Eerst beide uiteinden van de ene sok, dan die van de andere sok. Op het laatst stop je het laatste beetje stof onder de vorige vouw. Doe dat voor beide uiteinden en je hebt een prachtig gevouwen vierkantje. Die zijn nog makkelijk te stapelen ook.

Wil je je sokken helemaal makkelijk vinden? Je kunt ze ook rechtop opbergen, zodat er meer naast elkaar kunnen. Zo kun je gelijk je favoriete paar stijlvolle sokken vinden.

Zie de desbetreffende YouTube-video hieronder: