1. Zorg voor het juiste gereedschap om een slot open te breken

Er zijn verschillende gadgets die je kunt gebruiken voor het manipuleren van een slot. Ze zullen echter niet allemaal even goed werken: zo zul je nauwelijks resultaat boeken met de attributen die je in film voorbij ziet komen, zoals paperclips of haarspelden. Je kunt beter gaan voor de zogenaamde tension wrench of pick rakes. Mocht je toch liever de filmster willen uithangen, dan kun je het beste een paperclip gebruiken. Deze zul je natuurlijk wel moeten manipuleren, anders heeft het weinig zin. Een slot openen met een haarspeld is een stuk moeilijker en is om die reden af te raden. Geloof het of niet, maar er bestaan zelfs speciale sets die op internet worden aangeboden om sloten mee te forceren. Hieronder zie je hoe zo’n pickset eruit ziet:

piekset slot openbreken

2. Steek de gadget onderin het sleutelgat en oefen lichte druk uit

Het openen van een slot met iets anders dan de originele sleutel is een nauwkeurig werkje, dus zorg dat je geduldig te werk gaat. Plaats het gadget van je voorkeur onderin het sleutelgat en oefen lichte druk uit: en met lichte druk bedoelen we ook echt lichte druk! Als je teveel druk uitoefent, zullen de pinnen die het slot gesloten houden vast komen te zitten. Het is de bedoeling van je net genoeg druk uitoefent om de pinnen omhoog te laten komen, dus zorg voor precisie en souplesse. Bovendien werkt deze methode enkel bij tamelijk eenvoudig sloten: de meeste sloten zijn erg verfijnd en vereisen enorm veel finesse om ze te manipuleren. Misschien spreekt dit allemaal niet bepaald tot de verbeelding, maar in de video hieronder kun je precies zien hoe dit in zijn werk gaat:

3. Blijf dit herhalen tot alle pinnen ontgrendeld zijn

Een goed slot bestaat over het algemeen uit meerdere pinnen die het slot gesloten houden. Het is daarom van belang dat je de de vorige stap blijft herhalen om het slot daadwerkelijk open te breken. Het kan wel zijn dat je wat meer druk moet uitoefenen op de laatste twee of drie pinnen. Echter is dit ook het heikele punt van deze exercitie: als je te vroeg teveel druk gaat uitoefenen, boek je namelijk ook geen resultaat. Het openen van een slot op deze manier luistert erg nauw en je zult dus moeten aanvoelen welke pinnen meer druk nodig hebben dan de anderen. De kunst is om rustig te blijven mocht je een poging wagen, de tijd te nemen en je te concentreren. En dan moet je natuurlijk ook nog zorgen dat je niet betrapt wordt, want een slot forceren is verre van een legale bezigheid.