Praten tegen vreemde mensen. Dát is eng. Uit de aflevering Tinder Love van Tegenlicht kwam een schitterend voorbeeld: een jongedame zag een leuke vent in de kroeg. In plaats van dat ze op ‘m afloopt of in de buurt van die gast een drankje gaat drinken en oogcontact zoekt, ging ze op haar telefoon kijken of hij misschien langs was gekomen op Happn. Dit tekent de hedendaagse interacties tussen mannen en vrouwen in een bar. En er zijn zeker ook mannen die niet op een leuke dame durven af te lopen en Happn uitspelen in de hoop haar tegen te komen.
Misschien stimuleert dit artikel je om wél op iemand af te lopen.
De enige keer dat je nu met vreemden spreekt, is die ene keer dat je belt met de KPN-klantenservice of je toevallig in een Albert Heijn bent waar je normaal niet komt.
Nog niet zo lang geleden gingen mensen naar een bar om anderen te ontmoeten en er uiteindelijk misschien wel mee in bed te belandden. Tegenwoordig kijken we naar iemand in een bar met de gedachte: “o, fuck, misschien is ze een assassin en krijg ik een werpster ergens op een plek waar ik die liever niet zie”. Maar vrees niet. Het aanspreken van iemand in het werkelijke leven heeft ook voordelen. Zo ben je bijvoorbeeld al een stap dichterbij een intieme aangelegenheid. Je staat namelijk voor iemand, kan iemand ruiken en zwoele bewegingen maken, zoals interessant knikken bij intellectuele onderwerpen en nonchalant je biceps flexen wanneer je weer een slok bier neemt.
Nee, zonder grappen. Helaas heb je geen telefoon om je achter te verbergen en kan je niet drie uur nadenken over je openingszin. Drama, want daar staat ze. Het is nu of nooit. Dansen is ook niet je sterkste punt, dus ook dat wordt weinig indruk maken. En zinnen als “ik dacht dat spetters alleen uit de kraan kwamen” werken wellicht ook niet.
Is nu de hoop verloren? Nee. Probeer dit eens: “Hoi! Kan ik een drankje voor je kopen?”
Zegt ze ‘ja’, koop dan dat drankje. Lacht ze je uit, open Happn dan weer en zoek naar een eventueel ander slachtoffer.