Zo hoorde ik “Ik hou van je” dit jaar. Die van de eerste vond ik “wel leuk”. Die van de tweede deed me niks want ik hield zelfs niet een klein beetje ook van hem. De derde zei het na de tweede ontmoeting al zo vaak dat de woorden ons allebei belachelijk in de oren klonken.
Ik hoorde “Ik vind je leuk” en “Ik heb nog nooit iemand als jij ontmoet”, wel tig keer dit jaar. De keren dat ik de vraag kreeg of ik met iemand uit wilde in de vorm van “Drankje doen?” kan ik niet op twee handen tellen en dat geldt nog erger voor de vraag “Mag ik je een keer bellen?”. Ik kreeg dit jaar misschien wel honderd keer “Goedemorgen knapperd” en “Slaap lekker babe” berichtjes die nooit echt iets met me deden want we wisten beide dat de koosnaampjes net zo weinig betekenden als de intenties bij die berichten.

 

echt compliment man man hedendaagse man

Er waren dit jaar ontelbaar veel lege en dubbelzinnige beloften als “Ik ben er om 19:00 uur lief” en “Mop, ik zweer het, je bent echt de enige”.
Om nog maar te zwijgen over die keren dat ik dingen als “Je bent toch best slim voor een vrouw” en “Misschien zijn je hersens wel zo groot als je borsten” naar m’n oren kreeg gegooid. Met betrekking tot die laatste wil ik kort zijn: Don’t.

Tegenwoordig krijg ik liever een compliment van een andere vrouw omdat de kans dat haar compliment gemeend is, groter is dan de waarde van de complimenten van al mijn Tinder matches bij elkaar opgeteld en met zichzelf vermenigvuldigd. Hoe makkelijk het is om complimenten te geven als je niet face-to-face bent doet bij mij de vraag rijzen: Waarom doen we dit, komt dat voort uit dat angst?

Zou je haar ook in real life vragen om met je uit te gaan? Zou je haar ook face-to-face vertellen dat ze de leukste is die je ooit hebt ontmoet? Zou je haar diezelfde “Slaap lekker babe” vertellen als je naast haar lag? Antwoord je ‘ja’ op deze vraag, neem dan de moeite haar dit face-to-face te vertellen. Geef haar een écht compliment, waardoor ze zich gevleid voelt en die ze daardoor niet na de volgende swipe weer vergeten is. Een groter Valentijns cadeau zal ze niet krijgen.

date man man