Er zijn verschillende manieren om Neushaar te verwijderen. Je kan neushaar trimmen, je kan neushaar knippen maar je kan neushaar ook waxen. Wat is nou wel een goede manier en wat niet? We gaan deze manieren even voor jullie op een rijtje zetten. Een te lange neushaar moet namelijk weggehaald worden. Het ziet er niet fris uit en daar ga je echt niet je date mee blij maken. Maar hoe kan je dan het beste neusharen verwijderen? Oké, let op.

 

Neushaar verwijderen doe je niet zo

Laten we maar eerst beginnen met wat je niet moet doen. Een belangrijk punt om te onthouden is dat neushaar een functie heeft. Het zit er niet voor de lol. Je neusharen houden viezigheid en stof tegen zodat het allemaal een beetje schoon blijft daar tussen die neusschotten én in je longen. Alle neusharen verwijderen is daarom een slecht idee.

hoe snor trimmen

Neushaar eruit trekken

Je neusharen eruit trekken is de snelste en goedkoopste oplossing. Alleen als je je neushaar eruit trekt, dan trek je de volledige haar en het haarzakje eruit. Hierdoor komt er een wondje en kan dit gaan ontsteken. Niet echt lekker met een ontstoken neusholte zitten op je date. Daarnaast is het behoorlijk pijnlijk, dat zul je vast wel eens hebben ervaren.

Neushaar waxen

Heb je gelezen wat we hierboven zeiden? Dan kan je bedenken dat waxen helemaal een slecht idee is. Voor de mensen die niet opletten en nu denken: hu, maar hoezo niet neushaar waxen dan? We leggen het nog één keer uit. Met neushaar waxen trek je meerdere haren tegelijkertijd uit. Dat betekent dat je meerdere volledige haren met haarzakje en al eruit trekt. Dit levert meerdere wondjes op en dus nog meer kans op een ontsteking. En ja, even goed veel pijn hebben.

 

Goed je neushaar verwijderen

Nu willen jullie natuurlijk heel graag weten hoe het dan wél moet. Vergeet niet dat je niet alle haartjes moet verwijderen want dan zijn je neus en je longen niet meer beschermd tegen al dat vuil van buitenaf. Daarom is neushaar verwijderen op een goede manier belangrijker dan je denkt.

Haar- en baardtrimmer Lidl

Neushaar knippen

Neushaar knippen is misschien wat enger, maar het kan niet zo eng zijn als je ballen scheren, toch? Je hebt speciale schaartjes waarmee neushaar knippen al een stuk beter gaat. Wees wel voorzichtig en ga te werk met souplesse. Met neushaar knippen trek je ze er niet uit en krijg je geen wondjes. De neusharen zitten er nog wel en daardoor kunnen ze nog doen waar ze goed in zijn.

Het trimmen van je neushaar

Neushaar trimmen is misschien wat minder eng en minder gevoelig voor fouten dan neushaar knippen. Voor neushaar trimmen moet je alleen wel een trimmer kopen en neushaar groeit wel sneller terug doordat je het niet helemaal verwijdert. Hierdoor moet je bij neushaar trimmen het vaker bijhouden, maar het is toch een korte handeling en je wilt geen ontsteking in je neus. En schoonheid kost tijd mannen. Voor niets komt de zon op. There’s no such thing as a free lunch. En ga zo maar door. Succes.