Luxe materialen

De winter is het ideale seizoen om voor wat luxere materialen te kiezen. Allereerst vanwege het praktische karakter: goede stoffen kunnen bijvoorbeeld warmer zijn en meer bescherming bieden bij guur weer. Maar ook qua stijl kom je goed uit de voeten met onder andere stevig katoen, canvas, leer en wol. Wat een plaatje! Veel materialen kun je prachtig met elkaar combineren. Een goed voorbeeld? Draag een katoenen broek heren met een wollen coltrui. Dat ziet er hartstikke chic uit! Precies wat je goed kunt gebruiken in de winter.

 

Perfecte fit

Let ook op de perfecte fit van de kledingstukken. Bijvoorbeeld bij een pantalon: laat je lichaam op de juiste manier naar voren komen. Of je je kleding nu het liefst strak of juist los draagt, beide opties zijn uiteraard mogelijk. Om extra op te letten tijdens de wintermaanden: zorg dat je kleding lang genoeg is. Je hebt immers geen zin in koude onderbenen of -armen met de reden dat je een te korte broek of trui draagt.

hoe stijlvol kleden in winter materialen 2023

Outfit met laagjes

Uiteraard kan het ook op winterdagen nog best een keer warm zijn. Als je veel van binnen naar buiten moet bijvoorbeeld, of als op het kantoor de verwarming hoog staat. Hoe zorg je er nu voor dat je het enerzijds warm genoeg hebt met je outfit, maar dat je ook weer kunt afkoelen? Werk met laagjes! Trek bijvoorbeeld een T-shirt aan als basis met daarboven een vest heren. Zo’n vest kun je eenvoudig steeds weer aan- en uitdoen. Verder is het een optie om een wat dunnere jas te dragen als je al met laagjes werkt. Die laagjes bieden immers al veel warmte.

Warme kleuren

Kies in de winter voor warme kleuren! Dit geeft je outfit een stijlvolle en knusse uitstraling. Denk aan donkergroen, bordeauxrood of kastanjebruin: perfecte kleuren voor de koude maanden van het jaar. Je kunt ze uitstekend combineren met basiskleuren, zoals zwart, blauw en grijs. Deze type kleuren gaan namelijk goed samen, zonder direct te druk of rommelig te ogen. Een keer een knalkleur dragen kan uiteraard ook gewoon, mocht je dat fraai vinden. Zo haal je stiekem alvast een stukje zomer naar je outfits toe.

Prints maken uniek

Vind je die basiskleuren die zo goed passen bij de winter een beetje saai? Dan kun je kiezen voor prints in je outfits! Van een trui met strepen tot een T-shirt met een unieke opdruk: er is genoeg om aan te denken. Een pantalon met ruitjes is nog zo’n fraai kledingstuk, waar je zeker in gaat opvallen. Zo maak je je looks het hele jaar lang interessant!