Het selecteren van jouw stijl

Door het verscheidene aanbod in horlogestijlen kan het lastig zijn om een horloge te selecteren die bij jouw stijl aansluit. Een horloge gemaakt van leer zorgt voor een hele andere uitstraling dan een horloge met een metalen band. Ook de grootte en functies van de klok zijn bepalend. De aankoop van een horloge is niet goedkoop en je wil lange tijd plezier hebben van deze aankoop. Daarom is het slim om je goed voor te bereiden op het kopen van een horloge en vind je hieronder wat tips waardoor je de juiste keuze maakt.

Er zijn drie verschillende soorten horloges te onderscheiden, namelijk het sportieve, klassieke en het chronograaf horloge. Deze drie soorten zijn makkelijk van elkaar te onderscheiden omdat ze zo van elkaar verschillen. 

1. Het sportieve horloge

Het uiterlijk van dit horloge straalt sportiviteit uit. Het blijft niet bij de uitstraling, want de functionaliteit wordt er ook door beïnvloed. Zo hebben sportieve horloges vaak een grote klok en verschillende functies. Dit horloge is goed om te dragen in een informele setting en past perfect bij casual kleding. Digitale klokken vallen ook onder sportieve horloges. Sportieve horloges zijn online verkrijgbaar in verschillende kleuren zoals groen, blauw of rood. 

sportief horloge

Horloge

blauw €650 Shop nu

2. Een klassiek horloge

De uitstraling is bij een klassiek horloge belangrijker dan de functionaliteit. De vormgeving is vaak simpel en het klassieke horloge bestaat vaak uit maar één klok. De band van dit horloge is vaak gemaakt van leer en is niet te breed. Romeinse tekens worden vaak gebruikt en daar kun je deze stijl dan ook aan herkennen. Dit horloge wordt vaak gedragen in combinatie met zakelijke kleding voor een stijlvolle uitstraling. 

klassiek horloge

3. Het chronograaf horloge

Deze stijl is een mix tussen de sportieve en klassieke stijl. Deze stijl horloge is beschikbaar in meerdere kleuren en vormen, en combineert functionaliteit met uitstraling. Het klokje dat bij dit soort horloges gebruikt wordt is opvallender dan bij een klassiek horloge, want het is wat grover vormgegeven. Hierdoor geeft dit een chronograaf horloge een stoere uitstraling. Dit type horloge is geschikt voor informele en formele gelegenheden. 

klassiek horloge

Horloge

zwart €799 Shop nu

Het kiezen van het materiaal en de kleur

Het is ook belangrijk om op het materiaal en de kleur te letten bij de aankoop van een horloge. Bij het bepalen van de kleur is het belangrijk om te kijken naar de kleuren in je kleding en bij welke gelegenheden je het horloge wil dragen. Dit hangt ook van je werk af.

Bij het letten op het materiaal moet je vooral bedenken wat je wil uitstralen. Hieronder een overzicht van verschillende materialen en hun uitstraling.

– Zilver: gewaagd – bijzonder – elegant
– Goud: traditioneel – elegant – bijzonder – deftig
– Leer: stoer – smaakvol – traditioneel
– Metaal: gewaagd – grof – opmerkelijk – veel voorkomend – informeel
– Kunststof: informeel – vlot – in het oog springen – betaalbaar

Het is altijd goed om een horloge even te passen en in de spiegel te kijken of die staat. Op basis daarvan kun je pas echt een goede keuze maken. Door veel verschillende soorten horloges te proberen vind je uiteindelijk een horloge die het beste bij jou past!