1. Maak je behoeftes bekend

Praten over je wensen en behoeftes in een relatie is een van de belangrijkste dingen die je moet doen om je relatie spannend te houden. Het communiceren van jouw wensen aan je partner helpt bij het ontwikkelen van een gezonde en betere relatie. Communicatie stelt je in staat om uit te drukken wat je doormaakt en wat je nodig hebt in een relatie met iemand anders.

 

2. Probeer constant nieuwe dingen

Als je als koppel vasthoudt  aan een bepaald patroon, kan het zijn dat je het gevoel krijgt dat je blijft hangen op een punt. Door dit dag in dag uit mee te maken, kan het zijn dat je leven en relatie oninteressant worden. Zo verdwijnt de vonk vanzelf. Er is geen betere manier om de band tussen jullie te versterken en meer over de ander te leren dan door iets nieuws te proberen. Je profiteert van unieke en speciale herinneringen die een leven lang meegaan door nieuwe activiteiten uit te proberen.

 

3. Probeer elkaar altijd te overtreffen

Altijd proberen indruk te maken op je partner is een belangrijk teken dat je nog steeds van ze houdt. Het geeft de ander de indruk dat je nog steeds om diegene geeft en er alles aan doet om haar gelukkig te maken. Indruk maken op je geliefde vergroot hun bewondering voor jou. Daardoor is het makkelijk om je relatie spannend te houden. Let wel op: het moet geen wedstrijdje worden wie ‘het beste’ is.

hoe kan je een relatie spannend houden vlam terug

 

4. Maak foto’s

Foto’s maken is net als het opslaan van herinneringen aan het verleden. Foto’s wekken onze interesse en het kijken naar oude foto’s roept herinneringen op. Het geeft ons de indruk dat we ervaringen uit het verleden opnieuw beleven. Bij het bekijken van jullie herinneringen samen, krijg je zeker weten een lach op je gezicht. Zo hou je op een simpele manier toch je relatie levend.

 

5. Hecht waarde aan kleine details

Je relatie spannend houden hoeft niet altijd middels grote gebeurtenissen te gebeuren. Kleine details in het leven vormen samen geweldige dingen. Het waarderen van elke kleine minuut die je met je partner doorbrengt, zorgt uiteindelijk voor leuke en blijvende herinneringen. Altijd meer willen in plaats van waarderen wat je al hebt, kan er voor zorgen dat er een onbevredigende relatie ontstaat. Daardoor zal de vlam doden. Je moet altijd de kleine gebaren in je relatie waarderen, niet alleen omdat ze een deel van je leven zijn, maar omdat ze vaak de meest memorabele momenten blijken te zijn.

 

6. Wees altijd dankbaar

Iemand bedanken is de meest simpele methode om dankbaarheid te uiten. Als je waardering hebt voor je partner, kun je in grote mate laten zien hoeveel je hun inspanningen waardeert. Als je in gedachten houdt dat er iemand is die je waardeert omdat je in hun leven bent, zal je ervoor zorgen dat je altijd bij hen wilt blijven.

 

Een relatie is nooit perfect, maar er kan altijd aan gewerkt worden. Dit zijn 5 gewoontes in een goede relatie.