Waar komt het probleem vandaan?

Een bed is natuurlijk niet zo groot. Dat is heel fijn, want dat betekent dat je snel erachter kan komen waar dat geluid nou eigenlijk vandaan komt. Er zijn ook niet heel veel opties namelijk. Er kunnen problemen zitten bij de volgende drie dingen: het matras, de boxspring of het bed-frame.

Om te weten wat je er nu tegen een krakend bed kan doen, moet je dus wel weten waar het piepend en krakend geluid van het bed vandaan komt. Om hierachter te komen is het handige om eerst alle onderdelen van elkaar af te halen. Haal dus eerst je matras eraf en (als dat bij jouw bed kan) daarna de lattenbodem eruit. Ga nu bij elk apart onderdeel even erop zitten, liggen of wiebelen. Als het goed is kan je nu horen welk onderdeel precies het probleem is.

Als het matras het piep probleem is

Heb je uit kunnen vogelen dat het matras het probleem is? Dat is dan heel erg balen. Het enige wat je namelijk maar kan doen, is het matras op verschillende manieren om te draaien zodat het drukpunt in het matras is aangepast. Voor de rest kan je eigenlijk niet zoveel doen. Het is eigenlijk wel belangrijk dat wanneer je matras piept een nieuw matras gaat halen. Dit betekent namelijk dat de vering niet meer goed is. Daardoor kan het zijn dat je houding in bed niet meer goed is en dus sneller gezondheidsproblemen (zoals last hebben van je rug) krijgt.

Hoe fix je een krakend bed? Expert legt het haarfijn uit

De boxspring piept aan alle kanten

De boxspring kan je op een best makkelijke manier fixen. Je kan onderaan de boxspring de vilten afdekking aan de zijkant lostrekken/knippen. Als het goed is zie je nu allerlei veren voor je. Het is nu de bedoeling dat ja als deze veren goed insmeert met WD-40. Zie je een beetje als een ketting van je fiets oliƫn. Door het insmeren wordt alles weer soepeler. Dat gebeurt dus ook bij de veren. Zijn het niet de veren maar heb je hout onderdaan? Dan kan je een oude sok of t-shirt pakken en deze om het piepende stuk heen te wikkelen. Als het goed is, is het piep geluid nu verminderd, of helemaal weg.

Het bed-frame is de boosdoener

Zorgt jouw bed-frame voor die *piep*-geluiden? Dan is het tijd om je gereedschap erbij te pakken. Je moet namelijk alles, en dan bedoelen we ook echt alles uit elkaar halen. Elk onderdeel dat zich verbindt moet je dan onderspuiten met WD-40. Heb je dit gedaan? Dan kan je alles weer in elkaar zetten en je bed weer gewoon opmaken.

Hoe fix je een krakend bed? Expert legt het haarfijn uit