De energieprijzen schieten door het dak

We zijn tegenwoordig steeds meer bezig met de oplopende prijzen om ons heen. Zo zien we de boodschappen iedere week duurder worden en zien we iedere keer weer op tegen die energierekening. Nu is het misschien nog wel te doen, maar hoe zit dat eigenlijk als we straks weer gaan uitpakken met de kerstdagen en de kerstboom willen gaan neerzetten? Wij hebben het bedrag wat je per maand betaalt voor kerstverlichting voor jou berekent en dit zou nog wel te doen moeten zijn, alleen zitten er wel een aantal addertjes onder het gras.

Welk bedrag betaal je voor kerstverlichting?

Mocht je de juiste producten hebben, dan vallen die kosten allemaal wel mee. Een slimme keuze is en blijft toch die ledsnoer van ongeveer 600 tot 700 lampjes, die je ieder jaar vloekend uit de knoop moet halen. Als je zo’n ledsnoer namelijk ongeveer 8 uur per dag aanzet, en dat voor een maand lang, kost dit je ongeveer een euro. Dus haal de kerstboom vooral weer gewoon van zolder, want voor die ene euro kun je het natuurlijk niet laten.

hoe duur kerstverlichting energie stroom prijzen

Pas op met de gloeilampjes tijdens het versieren

Ondanks dat een ledsnoer voor in de kerstboom niet zoveel kost, zitten er wel een aantal addertjes onder het gras voor de rest van de versiering. Want dit blijft niet bij een paar euro. Zo zijn gloeilampjes (25 watt), een kerstster met gloeilamp (25 watt), een lichtslang van 10 meter (160 watt) en 100 buitenlampjes (25 watt) de echte boosdoeners. In totaal kost je dit voor een maand namelijk al snel 179 euro met de huidige stroomprijzen. Dat betekent dus dat je het beste kunt investeren in heel veel ledverlichting of verlichting op batterijen om een catastrofe bij je energierekening te kunnen voorkomen.