Zorg ervoor dat je werkomgeving comfortabel is

De omgeving waarin we werken is natuurlijk erg belangrijk voor als je geen concentratie hebt. Als het niet comfortabel of naar je zin is, kan het heel moeilijk zijn om je werk gedaan te krijgen en je te concentreren. Hoewel je misschien niet kunt veranderen waar je werkt, zijn er zeker veranderingen die je kunt aanbrengen om het beter te maken. Als je weer eens afgeleid wordt, vraag jezelf dan eerst af wat je precies zo afleidend vindt. Is het omdat het te luid is? Is je bureau te rommelig? Of is het gewoon fysiek niet prettig om aan je bureau te zitten? Wat het ook is, er is altijd wel een oplossing. Als het bijvoorbeeld te rumoerig is, investeer dan in een goede koptelefoon met ruisonderdrukking. En probeer voordat je naar huis gaat of aan het begin van de dag te organiseren wat er op je bureau ligt.

gefocust geen concentratie

Stem je dag af op je energiepieken

Aan een project werken dat veel aandacht vergt, terwijl je er de mentale kracht niet voor hebt: verschrikkelijk. Het zal alleen maar leiden tot meer stress en hopeloosheid. Maar er is een makkelijke manier om dit te verhelpen. Kijk eens naar een normale werkdag, wanneer ben je het meest gemotiveerd en energiek? Die tijdstippen zijn het beste om aan de meer veeleisende taken te werken. En de minder belangrijke taken voor later te laten. Dit zal je helpen om je aan het eind van de dag meer voldaan te voelen, omdat je in ieder geval de belangrijke zaken hebt afgerond.

Begin bij gebrek aan concentratie met makkelijke taken

Beginnen met makkelijke taken kan je ook helpen om je meer geconcentreerd te voelen. Een enkele prestatie, ook al is die supereenvoudig en klein, kan je verlangen en vermogen om meer gedaan te krijgen een boost geven.

meer concentratie en focus

Neem betere pauzes

De meesten van ons werken tot onze aangegeven pauze om een beetje te ontspannen, maar er zijn betere manieren om het te doen, vooral als je geen concentratie hebt. Werken voor een bepaalde tijd met kleine pauzes kan je focus daadwerkelijk verbeteren. William “Billy” Roberts, een therapeut die specifiek werkt met ADHD-patiĆ«nten, stelt bijvoorbeeld voor om vijf minuten pauze te nemen voor elke vijfenveertig minuten werk. Heb je moeite om je hieraan te houden? Dan kun je gewoon een timer zetten.