Goed Vlees

Nadat we jullie hebben verteld hoe je thuis de ultieme burger maakt is het nu de beurt aan een volgend stuk vlees. De biefstuk hoort toch wel echt tot de lekkerste barbecue gerechten, maar kan je natuurlijk op verschillende manieren klaarmaken. De meestvoorkomende manier is toch echt ‘normaal’ bakken in de pan. Ten eerste is het belangrijk dat je goed vlees koopt. Het beste kan je naar de slager gaan om voor een zo hoog mogelijke kwaliteit te zorgen. Een goed stuk vlees kan je herkennen aan een verse rode kleur en het is niet verkeerd als die best vettig is.

Biefstuk

Op tijd uit de koelkast halen

Al voordat je begint met bakken moet je aan de slag gaan om de perfecte biefstuk op je bord te krijgen. Een half uur voordat je start met bakken moet het vlees buiten de koelkast zijn om op deze manier op kamertemperatuur te komen. Vergeet niet om het vlees ook meteen te zouten.

Zorg voor een hete pan

Voeg bij het verwarmen van de pan een klontje boter toe. Zet het vuur hoog. Op het moment dat de boter niet meer schuimt is het tijd om de biefstuk in de pan te doen. Het is aan te raden om een braadpan of koekenpan te gebruiken omdat die een anti-aanbaklaag hebben.

Hoe lang moet je een biefstuk bakken?

Hoelang je de biefstuk moet bakken hangt af van de dikte ervan. Hou je in het algemeen aan de richtlijn dat een rare biefstuk gemiddeld 1 minuut per kant gebakken moet worden. Een medium moet je in totaal 5 minuten in de pan laten zitten terwijl je voor een doorbakken biefstuk 8 tot 10 minuten uit moet trekken.

Vlees

Laat de biefstuk even liggen

Nadat je klaar bent met het bakken is het volgens de experts belangrijk om hem even te laten liggen met een folie erover, dat niet te strak om het vlees heen moet zitten. Dit zorgt ervoor dat het vlees goed sappig blijft. Laat hem op deze manier voor minimaal 10 minuten liggen. Nu kan je met een drankje erbij eindelijk genieten van de door jou perfect gemaakte biefstuk. Bon App├ętit!