De reden voor een zakelijke verzekering 

Maar waarom zou je overwegen om een zakelijke verzekering af te sluiten voor jouw auto? Als je jouw voertuig vaak gebruikt voor zakelijke doeleinden, dan is een zakelijke verzekering de meest logische stap. Het kan je namelijk veel stress besparen als je deze weg inslaat. De verzekering dekt namelijk alles wat je nodig hebt, zowel bij persoonlijk als zakelijk gebruik. Het maakt dus niet meer uit of je onderweg bent naar een klant, vergadering of familie. Je bent gedekt tegen de gereden schade. Hierdoor hoef je ook niet te onderzoeken waar je jouw claim moet indienen als er een ongeluk gebeurt.

 

Meerdere soorten verzekeringen

Een zakelijke autoverzekering afsluiten is alleen niet zo gemakkelijk als het lijkt. Er zijn namelijk een aantal varianten beschikbaar. Je moet daarom goed weten wat de beste verzekering voor jouw situatie is. Als eerste kan je kijken naar een WA-verzekering. Dit is de verzekering die volgens de wet verplicht is. Het dekt de schade aan anderen, maar zal jouw eigen auto niet dekken. Het zal voor de meeste bedrijven dus niet voldoende zijn. Je kan ook kiezen voor WA + beperkt casco. Hiermee ben je gedekt voor schade aan anderen én voor schade aan je eigen auto door bepaalde gebeurtenissen, zoals diefstal, brand of storm. Om helemaal verzekerd te zijn, kan je kiezen voor allrisk. 

hoe auto zakelijk verzekeren

De kosten voor de verzekering 

En hoe zit het dan eigenlijk met de kosten? Een zakelijke verzekering brengt verschillende bedragen met zich mee. De kosten variëren afhankelijk van het type verzekering, het soort auto, jouw eigen rijgeschiedenis en waar je woont. Zelfs waar je de auto overdag parkeert, kan een verschil opleveren voor jouw uiteindelijke premie. Het fijne aan de zakelijke verzekering is dat het onder zakelijke kosten valt. Je kan het daarom aftrekken van de belastingen die je ieder kwartaal doet. Een goede reden om toch eens te kijken naar deze verzekeringen! 

Het regelen van jouw zakelijke verzekering 

Als je eenmaal weet welke verzekeringen er mogelijk zijn, hoef je alleen nog maar de verzekering af te sluiten die het beste bij jouw situatie past. Verzamel als eerste alle informatie die nodig is om de verzekering af te sluiten. Vergeet niet om een schatting te maken van de zakelijke kilometers die je maakt. Je kan dan beginnen met het aanvragen van offertes bij de verzekeraars. Het maken van een vergelijking maakt het af.