De nieuwe kleuren en het design van de iPhone 15 (Pro)

Laten we beginnen met wat we direct zien aan deze nieuwe Apple-smartphones: de kleuren van de iPhone 15. Net als voorgaande edities is er een breed scala aan kleuren om uit te kiezen. De standaardkleuren van de iPhone 15 zijn Middernacht/Zwart, Sterrenlicht, Koraalroze, Lichtblauw en Geel. Helaas lijkt de geliefde (PRODUCT)RED-kleur voorlopig afwezig te zijn bij de iPhone 15-serie. Voor de Pro-modellen zijn er verfijndere keuzes beschikbaar zoals Titaniumblauw, Titaniumgrijs, Zilver en Spacezwart. Hoewel het geliefde goud verdwijnt, is er nog genoeg keuze voor elke iPhone-liefhebber.

Het design van de iPhone 15 heeft ook een verfrissende transformatie ondergaan ten opzichte van zijn voorganger. De hoeken hebben nu een afgeronde vorm, wat zorgt voor een ergonomisch gevoel. Het schermdesign blijft echter plat. Het standaardmodel en de iPhone 15 Plus hebben een matglazen achterkant, waardoor vingerafdrukken minder zichtbaar zijn. De Pro-modellen hebben de dunste schermranden ooit, waardoor het schermoppervlak optimaal wordt benut.

nieuwste iphones te koop apple

En hier komt het grote nieuws: de iPhone 15-serie maakt de overstap naar een usb-c-poort! De voordelen: sneller opladen en verbeterde dataoverdracht. Het design van de iPhone 15 biedt dus een perfecte balans tussen vernieuwing en verfijning en voldoet aan al onze verwachtingen van een smartphone, anno 2023.

Dynamic Island en ProMotion

Een belangrijke ontwikkeling in de wereld van de iPhone 15 is dat het befaamde Dynamic Island nu beschikbaar is op alle modellen. Voorheen was dit alleen te vinden op de Pro-varianten, maar nu kunnen ook bezitters van de iPhone 15 en iPhone 15 Pro genieten van een vernieuwd en gestroomlijnd schermontwerp zonder notch.

Het vernieuwde ProMotion-scherm maakt ook zijn opwachting bij de iPhone 15 Pro-modellen. Dit geavanceerde scherm past de verversingsgraad dynamisch aan, waardoor bewegingen op het scherm nog vloeiender aanvoelen. En alsof dat nog niet genoeg is, is het ook energiezuinig met de mogelijkheid om de verversingsgraad te verlagen bij inactiviteit. Helaas blijft deze technologie voorlopig exclusief voor de Pro-modellen.

nieuwe functies specs iphone 15 pro

Foto’s schieten wordt beter dan ooit met de iPhone 15-camera

De camera van de iPhone 15 maakt opnieuw indruk met unieke specificaties. Zowel de standaardmodellen als de Pro-varianten hebben een krachtige 48-megapixelcamera aan de achterkant, wat zorgt voor scherpe en gedetailleerde foto’s. De nieuwe sensor kan ook beter licht vastleggen, waardoor foto’s bij grote lichtverschillen aanzienlijk verbeteren. En voor alle fotografen onder ons: de iPhone 15 Pro Max heeft zelfs een periscopische camera waarmee je tot 6x optisch kunt zoomen met minimaal kwaliteitsverlies. Dit is zonder twijfel de beste camera tot nu toe in een iPhone.

Helaas zijn de plannen om solid-state knoppen te implementeren geschrapt vanwege technische complicaties. Maar wees niet getreurd! De iPhone 15-serie heeft wel een geheel nieuwe programmeerbare actieknop waarmee je snel bepaalde functies en instellingen kunt activeren. Dus hoewel we geen trillende knoppen hebben, kunnen we nog steeds genieten van handige shortcuts.

Dit waren slechts enkele hoogtepunten van de nieuwe functies en specs van de iPhone 15. Met zijn prachtige kleuren, vernieuwd design, geweldige schermtechnologie, verbeterde camera en handige actieknop biedt deze smartphone een complete ervaring die zelfs aan de hoogste verwachtingen voldoet. Dus waar wacht je nog op? Ga ervoor en laat je verrassen door alles wat de iPhone 15 te bieden heeft!

Al met al zijn, na iedere release van de nieuwste generatie, de iPhones hét onderwerp van gesprek. Mensen bestellen massaal een gloednieuwe iPhone en de verkoopcijfers van Apple knallen door het dak. Het hoogtepunt: een mega piek in verkopen in het vierde kwartaal van 2020, met eer dan 90 miljoen verkocht iPhones wereldwijd.