Hoe moet je appen met iemand die je leuk vindt?

Wanneer je iemand gaat appen die je leuk vindt, wil je natuurlijk wel een beetje voorbereid zijn. Want wat moet je allemaal wél zeggen. En misschien nog wel belangrijker: wat moet je absoluut niet zeggen tegen je crush.

Het uiteindelijke doel is zelfs misschien een relatie krijgen met diegene, dus je wilt het absoluut niet verkeerd aanpakken. Daarom zijn wij er, om je te vertellen hoe je het moet aanpakken en wat je wél en niet moet doen.

Do’s

Misschien klinken sommige tips wel vanzelfsprekend, maar je kan ze toch soms even uit het oog verliezen. Dus voor sommige mensen zal dit nieuw zijn en voor sommige date pro’s zal dit alleen even een opfrisser zijn.

1. Jezelf zijn

Vrouwen vallen totaal niet op mannen die zichzelf niet zijn en zich heel anders voordoen op WhatsApp dan dat ze echt zijn. Zo kunnen ze je zelfs een catfish vinden wanneer ze je in het echt zien. Probeer dus zo dicht mogelijk bij jezelf te blijven, dan vinden vrouwen je meestal het allerleukst.

2. Maak grapjes

De meeste vrouwen zoeken een man die een goed gevoel voor humor heeft. Daarbij horen natuurlijk ook grapjes. En ja, misschien is het verstandig om de eerste paar weken de zwarte humor even weg te laten, maar een grapje op zijn tijd werkt goed voor de sfeer. Ben trouwens wel écht duidelijk dat het een grapje is. Mocht de sarcastische opmerking niet heel erg duidelijk zijn, dan is de kans groot dat ze het serieus opvat.

appen grapjes maken

3. Stel vragen

Vrouwen vinden het heerlijk om over zichzelf te praten, dus laat ze dat ook vooral extra vaak doen. Stel gerichte vragen over haar privéleven, haar hobby’s en haar interesses. Zorg wel altijd dat je niet als een stalker overkomt, dat kan juist weer heel erg afschrikken. Dus stel tussendoor soms een vraag aan haar. Zo hou je het gesprek ook dynamisch.

4. Stuur haar als eerste een bericht

Mannen, ook al appt ze niet uit zichzelf, zorg dat je haar als eerste een berichtje stuurt. Vrouwen vinden het namelijk heel erg aantrekkelijk als een man het initiatief neemt, ook als het gaat om gesprekken beginnen. En oké, als ze nooit uit zichzelf appt, kan je beter stoppen met appen. Maar meestal wachten vrouwen af totdat de man een bericht stuurt. Zo zie je maar weer, dominante mannen zijn het populairst onder de vrouwen.

Don’ts

1. Te veel analyseren

Wanneer je crush een bericht heeft gestuurd waar je niet helemaal wijs uit bent geworden, is het verstandig om na te vragen wat ze precies bedoelt. Want wanneer je het bericht gaat analyseren en er zelf al een antwoord op gaat zoeken, is de kans aanwezig dat je fout zit en je jezelf dus alleen maar gek maakt. Dus vraag het altijd na als er iets niet echt duidelijk is.

appen met iemand die je leuk vindt

2. Te snel reageren

Zit er niet bovenop, dus reageer niet na 5 seconden al wanneer ze een bericht heeft gestuurd. Het is soms slim om even te wachten totdat je reageert, zodat ze merkt dat je ook nog andere dingen doet naast het appen met haar. Het kan namelijk best stalkerig overkomen wanneer je direct reageert.

3. Te veel emoji’s

Je kent die mensen wel: ze gebruiken veel te veel smileys en praten alsof ze het tegen een kleuter hebben. Een meisje snapt echt wel zonder emoji’s wat je wilt zeggen, dus gebruik ze nooit om begrepen te worden. Een smiley is leuk, maar niet écht nodig. Dus gebruik er nooit te veel van.

4. Losse appjes

Wil je iemand echt het bloed onder de nagels uithalen? Dan moet je vooral je berichtje in honderd losse zinnen sturen. Het is mega irritant, vooral voor mensen die hun berichtentoon aan hebben staan en dus de hele tijd een *ping* horen. Stuur dus altijd maar één bericht, waarin je alleen noodzakelijke dingen meldt.