De verhaallijn van Het Gouden Uur

Na een aanslag is de kans groot dat er binnen het uur weer een tweede aanslag wordt gepleegd. Over dit ‘gouden uur’ gaat de thrillerserie Het Gouden Uur. Rechercheur Mardik, gespeeld door Nasrdin Dchar, komt in beeld bij AIVD-agente Joelle (Ellen Parren) omdat hij geboren is in Afghanistan en nog steeds contact heeft met een oude bekende uit zijn vaderland. Wanneer hij de tip krijgt dat een vroegere vriend van hem in Nederland is, vreest Mardik het ergste. Terwijl hij onderzoek doet naar Faysal (Abbas Fasaei) wordt er een aanslag in Amsterdam gepleegd.

Dat pakt ogenschijnlijk slecht uit voor Mardik. Voor Joelle wijzen namelijk alle aanwijzingen naar Mardik. Om het dan nog wat lastiger voor zichzelf te maken, gaat de eigenzinnige rechercheur in z’n eentje achter de terroristen aan. Met iedere stap die hij neemt, wordt Mardik verdachter en duurt het niet lang voordat de AIVD én zijn eigen collega’s achter hem aankomen.

Reacties van Netflix-kijkers op de Nederlandse serie

Op Netflix kan jij nu alle zes de afleveringen van Het Gouden Uur zien. Hoe denken de kenners erover? IMDb geeft Het Gouden Uur een meer dan prima cijfer, namelijk een 7,7 van de 10 sterren. Ook de website Veronica Superguide is ruim tevreden over deze serie en beoordeelt het met 4 / 5 sterren.

Maar wat is de mening van de ‘normale’ kijker? Wij doken het internet op en zetten een aantal reacties over Het Gouden Uur hieronder op een rij. Check ze hier: