De zaal loopt leeg bij schokkende horrorfilm

Een film die zo heftig is dat de bioscoopzaal leegloopt: het gebeurde bij de horrorfilm Crimes of the Future. Na een paar minuten vertrokken de eerste mensen al en ook bij een latere scene met een open wond liep een deel van het publiek weg. Het gebeurde bij de première van de film op het Cannes Film Festival, een jaarlijks evenement in het Franse Cannes. Hier worden films en documentaires van uiteenlopende genres voor de eerste keer vertoond. Het is één van de vijf grootste internationale film festivals.

 

De horrorfilm werd geschreven en geregisseerd door David Cronenberg, die bekend is door de sci-fi horrorfilms die hij over de jaren heeft gemaakt. De regisseur had al voorspeld dat sommige mensen het al na vijf minuten voor gezien zouden houden. Ook de laatste 20 minuten schijnen erg heftig te zijn en zouden zelfs bij iemand voor een paniekaanval gezorgd hebben. De hoofdrollen van Crimes of de Future worden gespeeld door onder andere Viggo Mortensen, Léa Seydoux – die je kunt kennen van de James Bond-film No Time To Die – en Kristen Stewart.

Crimes of the Future heftige horrorfilm

Waar gaat Crimes of the Future over?

In de nabije toekomst moet de mensheid zich aanpassen aan een synthetische leefomgeving. Daar komt evolutie bij kijken (het lichaam muteert en transformeert). De bekende performancekunstenaar Saul Tenser laat samen met zijn partner Caprice publiekelijk zien hoe het lichaam die metamorfose ondergaan. Daarvoor worden onder andere nieuwe organen die gegroeid zijn verwijderd. Ondertussen houdt detective Timlin van het National Organ Registry hen nauwlettend in de gaten.

De film komt op 2 juli uit voor het algemene publiek. De grote vraag is natuurlijk hoeveel mensen het in de bioscoop willen bekijken na dit nieuws. Overigens gaven veel van de mensen die achterbleven de film wel een staande ovatie van maar liefst 6 minuten.

Bekijk hieronder de trailer van Crimes of the Future: