Waar gaat de serie Irma Vep over?

Irma Vep vertelt het verhaal van Mira, gespeeld door niemand minder dan Alicia Vikander. Mira is een Amerikaanse filmster die haar carrière een andere wending wil geven en een recent roddelschandaal achter zich wil laten. Haar reis leidt haar naar Frankrijk, waar ze de hoofdrol speelt in een televisieserie-adaptatie van de Franse stomme filmreeks ‘Les Vampires’. Terwijl ze worstelt met haar rol, vervagen de grenzen tussen haarzelf en het personage dat ze speelt, waardoor ze in een duistere misdaadthriller belandt.

Bekijk de trailer van de hitserie Irma Vep:

 

Wie spelen er in de serie?

Naast Alicia Vikander als Mira, schitteren ook andere getalenteerde acteurs in Irma Vep. Vincent Macaigne vertolkt de rol van René, de regisseur van de televisieserie, wiens eigen demonen het project dreigen te ontsporen. En met een cast die onder andere bestaat uit Adria Arjona, Byron Bowers, en Jeanne Balibar, wordt het verhaal nog levendiger.

Goed ontvangen serie op HBO Max

Irma Vep heeft niet alleen indruk gemaakt op het filmfestival van Cannes, waar het in première ging, maar ook op critici wereldwijd. De serie wordt beschreven als “losjes en intellectueel warrig, breed en grappig het ene moment en zich vervolgens wentelend in trieste zelfabsorptie”, waarbij Vikanders optreden wordt geprezen als “prachtig licht en open”.

Met een score van 95% op Rotten Tomatoes en lovende reacties van critici, is dit zeker een serie die je niet mag missen. Het is een waardevolle toevoeging aan het oeuvre van schrijver-regisseur Olivier Assayas en een must-watch voor elke liefhebber van kwalitatieve televisie. Dus pak je popcorn en duik in deze intrigerende wereld vol spanning en mysterie.