De carrière van alleskunner Harry Styles

Op 1 februari 1994 zag Harry in Redditch het levenslicht. Toen kon uiteraard nog niemand voorspellen wat voor grote carrière en enorm vermogen Harry Styles zal krijgen. Het begon natuurlijk allemaal in 2010, toen hij op zestienjarige leeftijd voor het eerst landelijke bekendheid verwierf. Hij neemt hij deel aan de Britse versie van The X Factor en dat liep vrij succesvol af. Zo kon coach Simon Cowell geen keuze maken tussen de door hem geselecteerde talenten en besluit hij een jongensgroep te formeren. Een groep genaamd One Direction.

De boyband is ongekend populair en zijn poster hangt dan ook bij veel tieners op de slaapkamers. Uiteindelijk komt aan alles een einde, zo besluit de groep uit elkaar te gaan. Stoppen doet Harry echter niet. Hij startte in 2017 zijn solocarrière en had met Watermelon Sugar een grote hit.

Hieronder kan je zijn hit beluisteren:

 

In het rijtje met de rijkste Britten tot en met 35 jaar

Harry nog steeds ‘pas’ 29 jaar oud, maar heeft al een enorm vermogen op weten te bouwen. Zo behoort hij samen met onder meer Ed Sheeran en Adele tot de rijkste Britten tot en met 35 jaar. Dat schreef de Britse krant Sunday Times eerder dit jaar in het jaarlijkse overzicht van rijke Britten.

In die lijst kan Harry Styles zichzelf terugvinden de dertiende plaats. Hij heeft namelijk een vermogen van maar liefst 150 miljoen. Ook twee van zijn voormalige collega’s uit zijn One Direction-tijd hebben de lijst gehaald. Niall Horan en Louis Tomlinson delen netjes plek 29 met hun vermogen van 54 miljoen. Ook geen misselijk bedrag.

Hoe verdiende Harry Styles zijn vermogen?

Het begon natuurlijk allemaal met One Direction. Volgens de RIAA (Recording Industry Association of America), een handelsorganisatie opgericht in 1952 die de Amerikaanse muziekindustrie vertegenwoordigt, heeft One Direction 13,5 miljoen dollar aan digitale singles verkocht. Dan heb je natuurlijk nog de tours, met als absolute hoogtepunt de Where We Are tour in 2014, die 290 miljoen opbracht. De Take Me Home tour van 2013 bracht 114 miljoen dollar op en de On the Road Again tour van 2015 bracht 208 miljoen dollar op.

En daar ging hij als soloartiest natuurlijk lekker mee door. Hij was vorig jaar bijvoorbeeld in Amsterdam en verdiende met die tour zo’n 2,25 miljoen per avond. Zo kan het hard gaan natuurlijk. Dan zit er ook flink wat geld in Harry’s huizen. Hij bezit namelijk een huis in L.A. van 8,45 miljoen dollar, een appartement in NYC dat hem 8,7 miljoen dollar kostte, en drie huizen in Londen die samen 15 miljoen pond waard zijn. Ook heeft hij zijn eigen lifestylemerk Pleasing, die nog wat extra geld in het laatje brengt. Tot slot heb je altijd merken die graag met hem samen willen werken. Zo was hij onder andere ambassadeur van Pepsi, Toyota, Mact’s en Gucci.