Dit Harry Potter huis is magisch

Je wordt elf jaar, maar ontvangt geen uitnodiging voor Zweinstein. Iedereen die is opgegroeid met de magische wereld van Harry Potter kent het gevoel. Gelukkig waren er altijd nog de geweldige films die ons het idee gaven ook onderdeel uit te maken van Zweinstein en de andere locaties uit Harry Potter. Waarschijnlijk dachten Dave en Ruby Dunlop: dan halen we die school wel naar ons, in plaats van andersom.

Voor hun kleindochter van 2 jaar lieten ze een gigantisch huis ontwerpen dat gebaseerd was op de film-reeks. En dat is geslaagd. Zowel van buiten als van binnen heeft het huis talloze kenmerken van de Harry Potter film.

Aan de buitenkant lijkt het speelhuis op een combinatie tussen verschillende locaties. Het huis heeft namelijk ook kenmerken van de Wegisweg en Platform 9 3/4. De grootouders hebben kosten noch moeite gespaard. Zo is er een grote toren met een glijbaan en kan kleindochter Logan buiten schommelen op bezemstelen.

Ook van binnen is er aan alles gedacht. Zo zijn er ingelijste portretten van Harry, Ron en Hermelien; een grote plattegrond van Zweinstein en stoelen in de vorm van uilen te vinden.

Prijskaartje van het bouwproject

Hoeveel het geheel heeft mogen kosten? Daar wil opa geen uitspraak over doen. Wat wel bekend is, is hoe duur de prijzen zijn die normaal worden betaald voor een “huis op maat” van dezelfde firma als die dit huis in elkaar zette.

Die prijzen variëren tussen de 15.000 en de 250.000 dollar. Hoeveel dat in galjoenen en knoeten is? Veel. Oordeel zelf of het prijskaartje terecht is.

harry potter huis

  harry potter house