Multitool

Multitools zijn bijna niet meer weg te denken. Het is de ultieme must-have voor elke man, al was het alleen maar omdat je nooit weet in welke situatie je nu weer verzeilt kan raken. Kies bij voorkeur voor een goede multitool. Goed, die zijn wellicht een beetje prijzig, maar die hogere prijs weegt niet op tegen de vele voordelen. Zo heb je met een goede multitool altijd de beschikking over een schroevendraaier, een schaar, flessenopener en met een beetje geluk een aantal verschillende zakmessen.

Zo’n multitool kan op verschillende momenten van pas komen. Denk aan een feest waarbij de gastheer zich suf zoekt naar een flessenopener of een blikopener. Je zou dus zomaar de redder van het feest kunnen zijn. Draag zo’n multitool bij voorkeur niet zichtbaar bij je, des te groter is de verrassing als blijkt dat je het echt nodig hebt. Let wel op dat hij voldoet aan bepaalde eisen, sommige messen zijn namelijk illegaal om op zak te hebben.

Portemonnee

Natuurlijk kan je vertrouwen op je pinpas, maar het is verstandig om altijd wat contant geld bij je te hebben. Uiteraard kan je gewoon wat briefgeld in je broekzak stoppen, maar echt handig is het niet. Zorg er dus voor dat je altijd een portemonnee bij je hebt met een minimaal bedrag aan contant geld. Blijkt dat je jouw favoriete drankje door een storing niet met je pinpas kan betalen, dan kun je op die manier alsnog je avond redden. Mocht jij je portemonnee thuislaten omdat je ‘gewoon’ met je telefoon betaalt? Dan zal je ooit vast het vervelende moment hebben ervaren dat je telefoon leeg is en je niet kan betalen. Zuur.

portemonnee rains

Portemonnee

Zwart €33 Shop nu

Een portemonnee is echter meer dan enkel een item om geld in te bewaren. Het is ook de ideale manier om zaken als visitekaartjes en je id-kaart op te bergen. Zo heb je altijd alle belangrijke documenten bij de hand. Kies bij voorkeur voor een dun model en stop het in hemelsnaam niet vol met kleingeld, zo valt het ook minder op.

Creditcard

Het raakt steeds meer ingeburgerd in Nederland: de creditcard. Terwijl het voorheen veelal Amerikanen waren die gebruik maakten van hun creditcard is het nu ook hier populair aan het worden. Afgezien van de bekende vooroordelen (het is duur / het is gewoon geleend geld), is het anno nu eigenlijk onmisbaar. Je hebt namelijk altijd geld bij je. Staat er net iets te weinig saldo op je rekening, dan kun je alsnog die ene aankoop doen. Je komt dus nooit voor een onverwachte verrassing te staan. Ook op vakantie is het ideaal: in de meeste gevallen kan je bijvoorbeeld enkel een auto huren als je een creditcard hebt. Nog een voordeel: in veel gevallen zijn je aankopen direct verzekerd.

Sleutel organizer én tag

Dat sleutels onmisbaar zijn is logisch, zonder dat kan je de deur van je woning niet openen en je auto starten zonder sleutel is ook knap lastig. Nu zal je niet snel alle sleutels los in je broekzak bewaren, maar je portemonnee is misschien ook niet de meest logische plek. Hoe dan wel? Gewoon door je sleutels aan een sleutelhanger op te bergen.

sleutel organiser

Key Organiser

Zwart €27 Shop nu

Zo houd je alle sleutels mooi bij elkaar en raak je ze nooit kwijt. Ga zo’n sleutelhanger in ieder geval niet nonchalant aan je broek dragen, dat maakt het net iets te burgerlijk. Een stijlvolle man bergt zijn sleutels gewoon netjes op zodat niemand zich eraan kan storen. Ook is het handig om een tag aan je sleutel te hebben zodat jij ze terug kan vinden wanneer je ze kwijt bent.

Mobiele telefoon

Alhoewel iedereen het ding bijna altijd bij zich heeft kan het gebeuren dat je het vergeet: de smartphone. Bereikbaar zijn kan belangrijk zijn, maar een smartphone is meer dan alleen een handig apparaat om mee te kunnen chatten. Het kan zelfs je beste vriend zijn in noodsituaties. Zo kan je dankzij je smartphone altijd de weg vinden en kan je in noodgevallen hulp inroepen of, als het nodig is, een taxi bestellen of een tafel reserveren voor je nieuwe date. Kortom, de smartphone is echt onmisbaar voor de moderne man.