Een relatief goedkope half vrijstaande woning in Koog aan de Zaan

Het gaat om een woning in de Jan Bestevaerstraat, nummer 85 om precies te zijn. En die straat ligt weer in het dorp Koog aan de Zaan in de Zaanstreek. Het zal ondertussen wel iets anders zijn, maar het dorp had op 1 januari 2021 11.225 inwoners. Toch iets anders dan de 873.338 inwoners van Amsterdam in het jaar 2021. Dus als je voor rust gaat, maar ook vlak bij Amsterdam wil zitten, is dit een mooie mogelijkheid.

 

Betoverd worden door de tijdloze charme van de Zaanse oudheid

Zo wordt het huis omschreven op Funda en oudheid is zeker geen misplaatst woord, wie de foto’s ziet krijgt gelijk zin om het huis onder handen te nemen. Het lijkt namelijk alsof de tijd daar meer dan dertig jaar heeft stilgestaan. “Een woning die wacht om te worden omgetoverd tot een ware schat. Gelegen in het hart van het historische Koog aan de Zaan, is deze woning perfect voor degenen die van groots restaureren en verbouwen houden. Want dat zal moeten gebeuren”, aldus de begeleidende tekst van de advertentie op Funda.

Wat die charme vooral versterkt, is bijvoorbeeld de woonkamer die wordt gekenmerkt door glas in lood, boven de authentieke schuifdeuren. Dan moeten we uiteraard de keuken niet vergetenen. Deze heeft een vleugje Delfts blauw te bieden, voor de liefhebbers een zeer groot pluspunt.

Funda keuken

Wat vertelt de Funda advertentie?

Het huis heeft een woonoppervlak 69 vierkante meter, 137 vierkante meter aan perceeloppervlakte. Een een heerlijk diepe tuin van 17 meter, die via de keuken op twee manieren te bereiken is, te betreden. Daarnaast moet er natuurlijk ook nog geleefd worden in dit huis, daarvoor beschikt dit huis over twee woonlagen, die weer beschikken over vier kamers, waarvan twee slaapkamers en een badkamer die is ingericht met een vrijstaand bad, douche en wastafelmeubel.

Funda tuin

Het huis heeft energielabel F. Daar kan dus nog het nodige aan gebeuren. Niet zo heel gek ook, het huis werd namelijk al in 1930 gebouwd toen waren er natuurlijk nog niet zoveel (isolatie) mogelijkheden als nu. Het huis kost dus ‘maar’ (zeker in deze tijd) € 225.000, alleen het zal nog genoeg geld kosten om het huis naar jouw smaak in te richten vooral te renoveren. Zie hieronder nog een aantal foto’s van de website van Funda:

goedkope woning funda nabij amsterdam

slaapkamer woning koog aan de zaan