Het was een grootse transfer in de voetbalwereld; Hakim Ziyech, van Ajax naar Chelsea. Zijn salaris is er ook flink op vooruit gegaan en daar maakt hij natuurlijk gebruik van. Zo kocht hij een paar maanden terug al een riante villa van ruim 3.9 miljoen. Naast die aankoop is hij dus nu ook de kersverse eigenaar geworden van een gelimiteerde Audi RS6-R van ABT Sportsline, zo blijkt uit een Instagram-post van VDM Cars. Hetzelfde bedrijf waar hij niet eens zo lang geleden ook een dikke Lamborghini Urus kocht, die ook ongeveer in hetzelfde prijssegment valt.

De nieuwe wagen van Hakim Ziyech

Maar wat moet al dat moois kosten? De nieuwwaarde van een van deze speciale uitgaves van de RS6 met eenABT Sportsline-pakket, bedraagt volgens de mannen van Topgear in Nederland ongeveer 320.000 euro. Audi heeft van deze specifieke auto slechts 125 edities in elkaar gezet, dus dat laat de prijs ook flink stijgen. Ziyech reageert zelf met vrij droog op de Insta-post van VDM Cars met een emoji.

Prestaties van de Audi RS 6-R

We hebben het hier dus niet over een gewone RS6 – in hoeverre je die al ‘normaal’ kan noemen. Dit beest is onder handen genomen door de tuners van ABT Sportline, die de auto nog sneller en imposanter hebben gemaakt. Ja, dat kan. Na wat gesleutel van de Duitse tuners is de RS6 opgeschort van 600 naar 740 pk en van 800 naar 920 Nm. Die upgrade zorgt ervoor dat de razendsnelle bolide in 3,2 seconden van 0 naar 100 km/u gaat, een versnelling van 0,4 seconden De topsnelheid is vastgesteld op 320 km/u, dat is 15 km/u harder dat het origineel.

Ze hebben niet alleen de cijfertjes opgekrikt, ook het interieur en exterieur is onder handen genomen. Eenmaal binnen de wagen onderscheidt hij zich met leer, alcantara en stijlvolle accenten van carbon fiber. De buitenkant van de auto is te kenmerken aan de zwarte look, met de opvallende blauwe remklauwen. Goede keuze Hakim.