Hakim Ziyech gaat naar Saoedi-Arabië

Voor de Saoedische regering is het belangrijk om grote namen naar hun voetbalcompetitie te halen. Het land wil zich via sport exploiteren naar de buitenwereld, om zo een beter imago te creëeren. En dat lukt het land best aardig. Eén van de grootste voetballers ter wereld, Cristiano Ronaldo, maakte na een conflict met de Nederlandse trainer Erik ten Hag bij Manchester United de stap naar Saoedi-Arabië. En ook Karim Benzema, de Franse superspits van vroeger Real Madrid, maakte de stap naar het Midden-Oosterse land om te gaan spelen voor Al-Ittihad, de huidige kampioen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Hakim Ziyech (@hziyech)

Die andere superster, Lionel Messi, tekende dan weliswaar geen contract bij één van de clubs in het land, wel werd hij ambassadeur om het toerisme daar te stimuleren.

Nu is ook Hakim Ziyech dicht bij de stap naar de Saoedische competitie, om teamgenoot te worden van Ronaldo. Ziyech kennen we natuurlijk uit zijn tijd bij Ajax, waarbij hij vooral in 2019 indruk maakte, het jaar dat Ajax de halve finale van de Champions League haalde. Daarvoor was de rechtsbuiten die uitkomt voor het Marokkaanse nationale elftal, waarmee hij afgelopen WK knap 4e werd – actief voor SC Heerenveen en FC Twente. Mede door zijn goede prestaties bij de Amsterdamse club vertrok Ziyech in 2020 naar Londen om bij Chelsea te gaan spelen. Hij werd daar in de drie jaar dat hij daar speelde echter nooit een vaste waarde, waardoor een vertrek bespreekbaar was.

Wat gaat Hakim Ziyech verdienen?

Goed, wat gaat de in Dronten geboren spelmaker dan verdienen? Volgens Ben Jacobs, journalist bij CBS Sports, ligt er bij de club uit Riyadh een contract tot medio 2026 klaar voor de Marokkaan. Naar verluidt zal hij in drie jaar in totaal € 90 miljoen gaan verdienen, en dus zo’n € 30 miljoen per jaar. Ka-ching!