De carrière van Gwen Stefani

Gwen Renée Stefani, zoals ze voluit heet, is geboren op 3 oktober 1969 in Fullerton in de Amerikaanse staat Californië. De Amerikaanse zangeres en songwriter verwierf in de jaren negentig bekendheid als de leadzangeres van de rock-skaband No Doubt, voordat zij een wat minder succesvolle solo carrière begon.

Als opgroeiende tieners in Orange County in Californië, waren Stefani en haar broer Eric de drijvende krachten achter de oprichting van No Doubt. De unieke sound, die zich nog het best laat omschrijven als een aangename mix van ska, rock en wat new wave invloeden, viel al snel op. De grote doorbraak van de groep kwam met hun derde album, Tragic Kingdom (1995), dat de hitlijsten in rap tempo veroverde. De hitsingles ‘Just a Girl’, ‘Spiderwebs’ en ‘Don’t Speak’ werden klassiekers en alles wat daarna gebeurde verbleekte eigenlijk bij het eerdere succes.

Naarmate de populariteit van de band groeide, was het vooral de stijlvolle en herkenbare Stefani die in de schijnwerpers stond. Haar vuurrode lippenstift in combinatie met het platinablonde haar zorgde voor een onuitwisbare indruk bij de meeste fans. Opnames met rapper Eve en technoartiest Moby maakten het plaatje compleet en een nieuwe ster was geboren.

No Doubt bracht na Tragic Kingdom het album Return of Saturn (2000) en Rock Steady (2001) uit en alhoewel beide albums onmiskenaar het typische No Doubt geluid omvatte kon het eerdere succes niet worden herhaald. Hooguit waren de Grammy Award-winnende nummers “Hey Baby” en “Underneath It All” opvallend, maar dat was het dan wel en No Doubt stierf feitelijk een zachte dood. Gewen Stefan 2002 zat niet helemaal stil, maar concentreerde zich liever op haar privé leven en in 2022 stapte de zangeres in het huwelijksbootje met Gavin Rossdale, de frontman van de Britse rockgroep Bush. De liefde duurde niet eeuwig en ik 2016 maakte het stel bekend te gaan scheiden.

 

Toen No Doubt feitelijk ophield te bestaan, bracht ze haar eerste soloalbum Love.Angel.Music.Baby (2004) uit. Dankzij de samenwerking met bekende namen als André 3000 (van OutKast), Dr. Dre en productieduo The Neptunes ontstond een nieuwe sound. Stefani experimenteerde met een mix van hiphop, dance en popmuziek en dat deed ze niet onverdienstelijk. Hitsingles als ‘Rich Girl’, ‘Hollaback Girl’ en ‘What You Waiting For?’ werden redelijk succesvol, mede dankzij de kunstig vormgegeven videoclips. Naast haar muzikale carrière ging Stefani haar creatieve kant steeds meer ontwikkelen. Inmiddels heeft het creatieve talent ook een eigen kledinglijn.

Hoe gaat het nu met de zangeres?

Anno 2021 is Stefani nog steeds druk bezig om in de belangstelling te blijven. Zo was ze een vast panellid annex coach bij The Voice (2014-15, 2017, 2019-20). Countryzanger Blake Shelton was ook een van de coaches en blijkbaar sloeg de vonk goed over en in 2021 trouwden ze.

Maar goed, jullie zijn vast allemaal benieuwd hoe Gwen Stefani er nu uit ziet. Hoewel ze alweer 52 jaar oud is, ziet ze er altijd nog uit om door een ringetje te halen. Wij selecteerden haar beste Instagram-foto’s. Bekijk ze hieronder: