Hoe korter de hak, hoe sneller

Uit een recent onderzoek is gebleken dat top sprinters gemiddeld een hak hebben die 25% korter is dan de niet-atleten onder ons. In feite betekent dit dus dat mensen met korte hakken kortere achillespezen hebben. Hierdoor kan er dus meer kracht komen vanuit het kuitbeen en de voet. Daarbij zouden echte top atleten ook nog langere tenen hebben dan gemiddeld. Wie weet moet jij nog je talent ontdekken en kan er een ware sprinter in je verborgen zitten met je korte hak en lange tenen.

Grote voeten MAN MAN

Kleinere voeten zijn aantrekkelijker

Er bestaat wellicht bewijs voor het feit dat mannen zich meer aangetrokken voelen tot vrouwen met kleine voeten. Een ietwat vage studie wees uit dat mannen zich aangetrokken voelen op vrouwen met kleine voeten. Dit terwijl de mannen de voeten van de dames nooit hadden gezien. Dit was puur gericht op de fysieke aantrekkingskracht van het gezicht. Een ander onderzoek onder 2000 volwassenen uit het Verenigd Koninkrijk wees uit dat mannen ook een voorkeur hebben voor een schoenmaat bij een vrouw. De aantrekkelijkste maat blijkt namelijk rond de 38 te liggen.

Korter leven door grote voeten

Volgens een studie uit 1987 en een opvolgende uit 2009 blijkt dat zowel vrouwen als mannen met grote voeten de kans lopen op een korter leven. Geen paniek, deze onderzoeken wijzen niets concreets uit. Het is namelijk zo dat over het algemeen mensen met grote voeten ook redelijk lang zijn. En het blijkt dat lange mensen een verhoogd risico hebben op bijvoorbeeld bloedstolsels en hart-en vaatziekten. Heb je dus grote voeten en maak je je toch een beetje zorgen om een aandoening te krijgen? Probeer dan die kansen te verminderen door bijvoorbeeld gezonder te eten en meer te bewegen.

Grote voeten MAN MAN

De tweede teen is het belangrijkst

Wetenschappers vermoeden dat de lengte van iemands ringvinger een potentiële biomarker is van de hoeveelheid testosteron die je in de baarmoeder hebt gekregen. De lengte van de tweede teen kan zomaar eens hetzelfde signaal aangeven. Een studie vond dit effect vooral uitgesproken bij vrouwen. Vrouwen waarbij de tweede teen langer waren bleken ook competitiever en fysiek agressiever te zijn. Deze uitkomst bleek bij mannen ook opvallend te zijn.

Grote voeten , grote …

Helaas voor iedereen die er in geloofden, de grote van je voeten zeggen niets over de grote van je jongeheer. Er zijn diverse onderzoeken naar gedaan, zo ook de studie die werd gepubliceerd in British Journal of Urology International. Hierin werd geconstateerd dat er geen link is tussen de grote van je voeten en je zaakje. Alhoewel meerdere onderzoeken zeggen dat hier zeker een connectie in is, bleek dat de data niet altijd even betrouwbaar was. De meeste gegevens uit het verleden waren namelijk gebaseerd op zelfrapportage. Onderzoekers kwamen al snel tot de conclusie dat die gegevens niet de beste manier waren om een onderzoek op te baseren. Zij besloten daarom om de penislengte op te meten met een liniaal voor meer officiële resultaten.