De grootste product-misleidingen in de supermarkt

De echtheid van de woorden die op producten in de supermarkt staan is moeilijk na te gaan. Zeker bij het woord ‘vers’. Die term is niet wettelijk vastgelegd. Je mag iets dus vers noemen, terwijl het helemaal niet als vers zou kunnen worden gezien. Een voorbeeld hiervan is verse vis. De vis wordt zo genoemd, maar als je het bakje omdraait, staat er vaak “ontdooid” op. De vis die als vers wordt aangeboden is dus eigenlijk ook bevroren geweest. De term ‘vers’ klinkt simpelweg gezonder en lekkerder, waardoor de consument al snel geneigd is een dergelijk product te kopen.

Datzelfde geldt ook voor de term ‘ambachtelijk’, dat in de volksmond betekent dat het volgens de oude receptuur of door een oude vakman is gemaakt. Maar in de realiteit zijn ‘ambachtelijke’ producten vaak gewoon in een fabriek gemaakt. En zo zijn er nog talloze, bekende voorbeelden.

Deze producten (en vooral de ingrediënten ervan) zijn puur bedrog

Maar er zijn ook een aantal misleidingen die wat minder bekend zijn, zo showt een video op Instagram ons. Daarin worden we door een sportvoedings-account meegenomen in een tocht door de supermarkt. Daaruit blijkt dat heel veel producten – zoals avocado’s, pesto, hummus en diepvriesfruit – niet overeenkomen met wat op de verpakking beloofd wordt. Bekijk de Instagram-video hieronder:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Green Fuel (@greenfuel.shop)

Wist jij ook dat supermarkten je daarnaast door middel van de poortjes proberen te misleiden?