Een prachtige woonvilla in de provincie Gelderland staat te koop

De woonvilla bevindt zich aan de Weg naar Voorst 19, gelegen in Zutphen in de provincie Gelderland. Het pand zelf beschikt over een rijke geschiedenis en werd gebouwd in 1910 als oefenlokaal van de zang-muziek-en voordrachtvereniging. Vervolgens diende het pand langere tijd als kerk voor de Babtistengemeente, maar werd in 2004 verbouwd tot woonvilla en wordt sindsdien als zodanig gebruikt.

De woning bevindt zich in het dorp De Hoven, dat onderdeel is van Hanzestad Zutphen en zich in een prachtig gebied bevindt. Het oude, maar charmante stadscentrum van Zutphen is vlakbij en beschikt over een mix van eeuwenoude panden en hippe winkel-en eetgelegenheden. Alle faciliteiten zijn bovendien voorhanden: winkels, scholen, supermarkten, sportaccommodaties en horeca bevinden zich allemaal op loopafstand van elkaar. Ook grotere steden als Arnhem, Apeldoorn en Deventer goed bereikbaar met zowel het openbaar verboer als de auto.

Wat vertelt Funda ons over de woning zelf?

Het pand heeft een woonoppervlakte van maar liefst 222 vierkante meter en bevindt zich op een perceel van 244 vierkante meter. Daarmee is de woning ook uitermate goed geschikt voor het bijvoorbeeld de integratie van een praktijk aan huis. De woonvilla beschikt over een ruime en moderne woonkamer met sfeervolle houtkachel, een open keuken met kookeiland en twee slaapkamers die allebei een eigen badkamer bezitten. De stalen trap is op architectonisch gebied een echte uitschieter en springt dan als het goed is ook meteen in het oog.

De woning is opgebouwd uit een begane grond, een tussenverdieping en de eerste verdieping. De woning ligt bovendien aan een nieuw geopende rondweg, waardoor zowel de doorstroom als de bereikbaarheid flink is verbeterd. De oostelijke zijtuin is lang en smal en behoeft weinig onderhoud, maar zorgt er wel voor dat je van een heerlijk ochtendzonnetje kunt genieten.

Hoe is de luxe woonvilla opgebouwd?

Op de begane grond bevindt zich de gigantische woonkamer met hoog plafond en een sfeervolle open haard. De kamer is voorzien van zowel vloer- als wandverwarming. De moderne keuken beschikt over een kookeiland met zes gaspitten en een vaatwasser. Verder zijn er verschillende elektrische apparaten ingebouwd, zoals een combi-oven, een koffiezetapparaat en een koelkast. In de keuken bevindt zich ook een luik die toegang biedt tot een van de twee provisiekelders. De andere kelder bevindt zich aan de voorzijde van de woning.

Op de begane grond bevindt zich eveneens een betegeld toilet met een wasbak. De tussenverdieping is voorzien van een vide en is op dit moment in gebruik als bibliotheekruimte, maar kan natuurlijk ook als kantoor en derde slaapkamer dienen. De eerste verdieping bevinden zich twee slaapkamers, die beide een eigen badkamer tot hun beschikking hebben. Beide badkamers zijn voorzien van een ligbad en een inloopdouche, evenals een wastafelmeubel en een toilet. Voor een sfeerimpressie van de gehele woning kun je hieronder enkele foto’s bekijken: