Klimfanaten kunnen zich uitleven in grootste klimpark van Nederland

Parque West, gelegen naast de Haarrijnseplas nabij de stad Utrecht, is het grootste klimpark van Nederland en omvat meer dan honderd hindernissen. Je hoeft geen geoefende klimmer te zijn om deel te nemen aan het parcours. Mocht je dat wel zijn, dan staan er alsnog genoeg uitdagingen voor je klaar. Zo zijn er op het klimpark wel veertien ziplines te vinden én is er voor de echte durfal een vrije val geïnstalleerd.

Het klimpark beschikt over acht verschillende parcours, die tot wel 22 meter hoog kunnen reiken. Het hoogste punt bevindt zich in een grote klimtoren, die een prachtig uitzicht over de omgeving verschaft. Je kunt bijvoorbeeld uitkijken over het nabijgelegen en beroemde Maximapark of de Haarrijnsseplas met bijbehorend strand en beachclub.

Ook de kiddo’s kunnen terecht bij Parque West

Het klimpark biedt naast uitdagende parcours voor de ervaren klimmers ook ruimte voor beginners en de allerkleinsten onder ons. Voor kinderen tussen de 90 en 129 centimeter zijn twee soorten parcours gebouwd, met in totaal 14 hindernissen die de kleine rakkers voorbereiden op het echte werk. Op deze parcours vind je onder andere de Monkey Bridge en een levensechte klimmuur, waardoor ook hier genoeg te beleven valt. Voor de ouders van de kleintjes zijn er – als ze liever niet zelf in de touwen willen hangen – genoeg mogelijkheden om zich te vermaken. Zo zijn er genoeg horecafaciliteiten voor een grote en kleine hap en is het zelfs toegestaan om op het park te barbecueën. Onder het genot van een hapje en drankje zijn er vervolgens voldoende plekken om hun klauterende kroost te aanschouwen.

Wat betaal je voor een dagje klimmen en klauteren?

Het is de bedoeling dat je op het klimpark de hele dag zoet kunt zijn, aldus eigenaar Allart van Eck. Momenteel betaal je echter nog per uur: anderhalf uur klimmen kost je 24,50 euro en als je twee uur in de touwen wil hangen ben je 32,50 euro kwijt. Je kunt dit eventueel combineren met een lunch of diner: de totaalprijs voor anderhalf uur klimmen met een lunch komt neer op 33,50 en als je het klimmen wil combineren met een diner betaal je 40,50 euro.

Het klimpark is eenvoudig te bereiken, aangezien het vlak langs de snelweg gelegen is bij afslag Vleuten/Maarssen. Hier vind je eveneens City Skydive Utrecht, waar je kunt ervaren hoe het voelt om in de lucht te zweven nadat je uit een vliegtuig bent gesprongen. Bovendien bevindt zich in Maarssen de Kartfabrique, die we vinden tussen de beste plekken om te karten in Nederland. Kortom: deze locatie in Utrecht voorziet je van genoeg spanning en sensatie om de komende tijd door te komen.