Bar Atlas

Wie van een goede gin tonic houdt, gaat Atlas waarderen! Een bar waar maar liefst 1000 soorten gin worden geserveerd. Hier houdt het niet op. Nee, de bar, die gelegen is in Singapore, is gevestigd in de zogenaamde ‘Batman Building’. Een gebouw wat lijkt op de Wayne Tower. Hier kun je als Bruce Wayne cocktails drinken in een onlangs gerenoveerde, 690m2 grote Art Deco ruimte. Naast de vele soorten gin wordt er natuurlijk ook andere drank geserveerd. Dit maakt dat Atlas over de grootste drank collectie ter wereld beschikt.

gin tonics man man

Menu

Wanneer je zo’n grote collectie hebt, kun jij je wel voorstellen dat het niet eenvoudig is om een simpele menukaart te maken. Momenteel bestaat de kaart uit maar liefst 60 pagina’s! Dit is al bizar veel, maar volgens de eigenaren is het niet compleet. Even rustig door de menukaart heen bladeren zit er helaas niet in. Ondanks dat, maakt dit een bezoekje aan Atlas niet minder indrukwekkend.

gin tonics man man 2

Renovatie

Voor de renovatie was de toren, die nu gevuld is met flessen gin (zie foto), gevuld met flessen wijn. Destijds moest een medewerker, wanneer een klant een wijn wilde die wat hoger in de toren was geplaatst, engelenvleugels ombinden, om vervolgens met behulp van katrollen naar boven worden gehesen. Dit was de enige manier om die ene fles wijn te pakken. ‘Vroeger was dit fantastisch maar na 12 jaar werd het een parodie van zichzelf’ zegt de eigenaar. Hoogtijd voor een verbouwing. En wat voor een!

Ben jij binnenkort in de buurt van Singapore? Dan is deze bar zeker het bezoeken waard. Hou je liever bij Nederland? Dit zijn de beste rooftopbarren van Amsterdam.