Leidseplein

Het Leidseplein is de ideale plek om zowel een dag rondslenteren door Amsterdam af te sluiten, als een legendarische avond te beginnen. Voordat je de Jimmy Woo of de Chicago Social Club in duikt wil je nog even een goede bodem leggen. Dit betreft niet enkel een vette hap uit de muur, nee het kan ook met een heerlijke maaltijd. De restaurants die wij hebben geselecteerd, liggen op loopafstand van het Leidseplein en zijn zeker de moeite waard om te bezoeken. Dit zijn de tofste plekken om een hapje te eten:

Kopstootbar

De Kopstootbar staat bekend om de welbekende kopstoot en cocktails die zij serveren. Sinds kort hebben zij ook een typische Amsterdamse menukaart. Hiermee streven zij er naar om in de toekomst enkel met lokale leveranciers te werken. Hierdoor is niet enkel de Jajem typisch Amsterdams, maar ook het eten dat geserveerd wordt. Ga vooraf voor de heerlijke Noordzeeviche van kabeljauw en als hoofdgerecht het stamppotje van de week, aangevuld met een gehaktbal zoals oma die zou maken.

Locatie: Marnixstraat 429

Tel: 020-523 77 99

Website: kopstootbar.amsterdam

eten restaurants amsterdam man man 5

Bo Nam

Bo Nam is een restaurant met een Vietnamese keuken gecombineerd met Franse tinten. Naast een heerlijk 6 gangen menu voor 50 euro, kun je bij Bo Nam ook tussen de middag heerlijk lunchen. Ga als lunch voor de Baguette Filet Viet Namien of voor een heerlijke schaal noodles. Bovendien is er ook een cocktail lounge aanwezig. Zo kun je na het eten lekker doorzakken met een van de vele cocktails die Bo Nam serveert.

Locatie: Lange Leidsedwarsstraat 57

Tel: 020-370-2178

Website: bo-nam.nl

eten restaurants amsterdam man man 4

Bar-becue Castell

Wie van vlees houdt, moet naar Bar-becue Castell. Hier worden ongetwijfeld een van de beste steaks van Amsterdam geserveerd. Deze worden bereid op een houtskoolgrill wat het vlees een unieke smaak geeft. De huiselijke no-nonsense sfeer zorgt ervoor dat je je meteen thuis voelt.

Locatie: Lijnbaansgracht 252-254

Tel: 020-622 8606

Website: castellamsterdam.nl

eten restaurants amsterdam man man 2

Cafe George

De sfeer van een Franse brasserie in New York, maar dan in Amsterdam.. Get it? Desalniettemin is Cafe George een plek waar je terecht kunt voor een heerlijk ontbijt, lunch en/of diner. Ga voor een George bistro burger met gerookte bacon en oude kaas. Niet alleen het avondeten is heerlijk, Cafe George is ook voor de lunch of enkel een bak koffie een aanrader.

Tel: 020-626 0802

Locatie: Leidsegracht 84

Website: cafegeorge.nl

eten restaurants amsterdam man man

Benieuwd naar de lekkerste burgers bij jou in de buurt? Check dan deze toffe plekken om een heerlijk burger te eten.