Wat heeft het Icon of the Seas cruiseschip allemaal te bieden?

Het enorme schip is gemaakt door wel ongeveer 2600 werknemers die twee jaar lang door hebben zitten beuken. Met zijn 365 meter is het het grootste cruiseschip ter wereld. Dit schip biedt ruimte voor meer dan 5000 mensen in totaal. Je zou het kunnen vergelijken als een klein dorpje, maar dan met veel meer toffe bezienswaardigheden en activiteiten.

Je kan je aan boord nooit vervelen met je familie of vrienden. Icon of the Seas heeft in totaal 20 verdiepingen, 2805 kamers, 7 zwembaden, 8 speciale themagebieden, 9 bubbelbaden en zelfs nog het grootste waterpark ooit op een schip. Als je hier wil verblijven, dan mag je logischerwijs diep in de buidel tasten.

Hoe duur is het om mee te varen?

Het is logisch dat er een aardig hoog prijskaartje aan een verblijf op dit cruiseschip zit, gezien alle dingen die ze aan boord hebben. Naast het eerdergenoemde waterplezier biedt dit schip ook nog eens meerdere clubs, restaurants, klimmuren, schaatsbanen en verschillende shows. Voor een cruise van acht dagen betaal je 1.900 euro. Dat is de basisprijs voor een simpele kamer. Wil je dus echt uitpakken, dan mag je even de spaarrekening erbij pakken.

Op 10 januari 2024 kwam het schip aan in Miami, waar mensen zeventien dagen lang kunnen genieten van allerlei festiviteiten. Daarna gaat Icons of the Seas voor maar liefst zeven dagen een trip maken, via onder andere Mexico en de Bahama’s.

Het schip heeft niet altijd in Miami gelegen. Het werd eerst gebouw in Finland door een Fins bedrijf genaamd Meyer Turku. Zij hebben ervoor gezorgd dat hij helemaal tiptop in orde is betreft ontwerp en technologie. Volgens de baas van het bedrijf vaart het schip daardoor perfect en snijdt het als een mes door de boter door de oceanen. Dus veilig is het ook! Wordt dit jouw volgende vakantie?