Welke biermerken produceren het meeste pils?

Of je nu een bierliefhebber bent die graag nieuwe smaken ontdekt of gewoon op zoek bent naar een vertrouwd, vast brouwsel om van te genieten, de wereld van bier biedt een schat aan opties. Bier is niet alleen een drankje, dat is zeker. Terwijl sommige bieren bekend staan om hun rijke smaken en ambachtelijke benadering, zijn er andere die uitblinken in hun massaproductie en wereldwijde distributie. Laten we eens kijken naar de top tien merken die jaarlijks enorme hoeveelheden bier produceren en wat hen zo speciaal maakt.

10. Coors

Coors, geproduceerd door de Coors Brewing Company in de Verenigde Staten, is een van ’s werelds best verkochte lichte bieren. Met zijn verfrissende smaak en lage caloriegehalte is Coors (Light) een favoriet onder bierliefhebbers die op zoek zijn naar een lichtere optie.

grote biermerken

9. Harbin

Harbin Brewery Group, gevestigd in China, produceert Harbin-bier, een van de oudste en meest bekende bieren in het land. Met zijn rijke smaak en gladde afwerking is Harbin een van de meest gevierde bieren in China.

8. Brahma

Brahma, ook een product van AB InBev, is Braziliaans biermerk. Met zijn lichte en verfrissende smaak is Brahma een favoriet onder bierdrinkers, vooral tijdens warme zomerdagen.

7. Skol

Skol is een ander populair Braziliaans biermerk dat deel uitmaakt van de AB InBev-groep. Het staat bekend om zijn toegankelijke smaak en betaalbare prijs, waardoor het een populair biertje is, zowel in Brazilië als internationaal.

6. Tsingtao

Tsingtao is een van China’s meest bekende biermerken en wordt geproduceerd in de stad Qingdao. Met zijn heldere, lichte smaak en verfrissend karakter is Tsingtao een favoriet onder bierliefhebbers, niet alleen in China, maar over de hele wereld.

grootste biermerken ter wereld productie

5. Stella Artois

Stella Artois, oorspronkelijk gebrouwen in België, is een premium pilsener met een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1366. Het staat bekend om zijn karakteristieke gouden kleur en evenwichtige smaak.

4. Corona

Corona, geproduceerd door Grupo Modelo in Mexico, is een van de meest populaire bieren ter wereld. Met zijn lichte en verfrissende smaak, geserveerd met een schijfje limoen, heeft Corona een trouwe aanhang over de hele wereld.

3. Heineken

Onze trots. Heineken is een Nederlands biermerk dat wereldwijd wordt erkend. Met zijn kenmerkende groene fles en verfrissende smaak is Heineken een van de leiders in de bierindustrie en wordt het in meer dan 190 landen verkocht. Met meer dan 260 miljoen hectoliter geproduceerd per jaar weet het biermerk de derde plek te veroveren op deze lijst.

2. Snow beer

Snow beer, geproduceerd door China Resources Snow Breweries, is misschien minder bekend buiten Azië, maar het is het best verkopende bier ter wereld op basis van volume. Het wordt voornamelijk geconsumeerd in China, waar het een belangrijk onderdeel is van de biercultuur.

1. Budweiser

Budweiser is een van ’s werelds bekendste biermerken en wordt gebrouwen door Anheuser-Busch in de Verenigde Staten. Dit iconische bier staat bekend om zijn verfrissende smaak en wordt wereldwijd enorm gewaardeerd.

budweiser grootste biermerk ter wereld

Of je nu geniet van een verfrissend pilsje op een warme zomerdag of een stevig donker bier bij het haardvuur, deze 10 bieren behoren tot de meest geproduceerde en gewaardeerde ter wereld. Hun smaken en geschiedenissen zijn net zo divers als de mensen die ervan genieten, en ze blijven een belangrijk onderdeel van de wereldwijde (bier)cultuur.