Ruby Reign op TikTok over de oude Griekse standbeelden

Ruby Reign heeft onderzoek gedaan naar dit onderwerp. Ze liep zelf door een museum en het viel haar dus op dat al die oude Griekse standbeelden ‘een kleine’ hebben. Ze wilde hier de reden van weten en ging dus op onderzoek uit. Uit dit onderzoek kwam het volgende: de Grieken lieten hun vijanden zoals de Egyptenaren, Satire-wezens en zelfs sukkels in komedies vaak afbeelden met een ‘groot pakket’. Dit ‘grote pakket’ zou dus een negatieve uitdrukking hebben op de afbeelding.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Ruby (@rubyelectra1)

Waarom ‘klein maar fijn’ en ‘groot idioot’?

Waarom de Grieken dit zagen als iets negatiefs is niet duidelijk. Wél weten we dat ‘een kleine’ stond voor beleefdheid, zelfbeheersing, discipline en deugdzaamheid. Daar tegenover stond een ‘groot aanhangsel’ juist voor een teken van vraatzucht, barbaarsheid en wellust. Je zou dan wel kunnen zeggen dat de tijden enorm veranderd zijn. De uitspraak die nu vaak geldt is: “hoe groter, hoe beter.”

De reacties op de TikTok-video van Ruby Reign

Zoals je misschien zelf al wel een beetje kan verwachten, kwamen er veel reacties binnen van mannen die toch hier een daar wel komische opmerkingen maakte. Zo reageert iemand: “Vergeet niet  dat we bovenaan stonden, nu hebben de Barbaren het overgenomen.” Een ander regeert weer met: “Ik ben echt in de verkeerde generatie geboren.” 

Ruby sluit hiermee haar onderzoek af en vertelt op het laatst: “Ik denk gewoon dat het interessant is om het perspectief van toen, dat kleiner beter is, te vergelijken met het beeld van vandaag dat mensen soms denken dat groter beter is. En het laat alleen maar zien dat onze schoonheidsnormen, onze idealen allemaal een sociale constructie zijn en dat we niet moeten vastlopen door ons slecht te voelen over onszelf.”

@rubysaysstuff I sound like some kind of wannabe professor but I found this kinda interesting #foryou #historytok #ancientgreece #fyp #history #randomfacts ♬ original sound – Ruby