De verhaallijn van Grenzeloos Verraad

Deze Nederlandse film vertelt het verhaal van de Duits-Nederlandse officier Ludwig Mengelberg, die ook wel bekend staat onder de bijnaam ‘Der Fliegende Holländer’, die steeds grotere moeite krijgt met de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog. Na een persoonlijk drama besluit hij om in Drenthe mensen te helpen met onderduiken. Hiermee pleegt hij als officier natuurlijk hoog verraad. Wanneer de SS wantrouwen begint te krijgen, zet Mengelberg niet alleen zijn eigen leven op het spel, maar ook dat van de mensen die hij probeert te helpen.

 

Een Nederlandse film met een klein budget

De oorlogsfilm is geregisseerd door regisseurs Dennis Bots en Thomas Nauw. Dit zijn startende filmmakers die samen met medewerking van verschillende vrijwilligers met een budget van rond de € 300.000,- een zeer succesvolle film hebben weten te maken. Dit bedrag is binnengehaald door middel van subsidies, sponsoring en giften. Netjes!

Bots en Nauw noemden dit eerder al een jongensdroom die uitkomt. Ze zijn met nul ervaring begonnen en hadden nog nooit eerder een bioscoopfilm gemaakt. Zo werden ze hard uitgelachen door mensen die niet in hen geloofden destijds maar na lang knokken kwam de film in de bioscoop en is hij vanaf 22 september te streamen op Netflix. Op IMDb scoort de film een 6,7/10. Een knappe prestatie dus.

Bekijk hieronder de trailer (bron: YouTube):