Gratis streamingdienst naar Europa

Goed nieuws voor alle film- en seriekijkers: er komt binnenkort een gratis streamingdienst bij. En dat is helemaal geen slecht nieuws natuurlijk. IMDb TV is de titel die dit nieuwe platform gaat dragen. De International Movie Database is vooral bekend als een uitgebreide en complete database voor informatie over zo’n beetje ieder film, serie of documentaire. IMDb is altijd een handige site geweest om te raadplegen naast het kijken van je favoriete film of serie. Van de lijst van castleden tot quotes en weetjes kan je er vinden. Die serie of film keek je echter altijd wel ergens anders. Daar lijkt nu dus verandering in te komen.

IMDb TV

Inderdaad, je leest het goed. IMDb TV moet een gratis streamingdienst gaan worden. Misschien liggen de dagen van PopcornTime, Pirate Bay en andere torrent sites wel achter ons. IMDb TV belooft een dienst te gaan leveren die enigszins te vergelijken valt met Youtube. De nieuwe streamingdienst gaat namelijk de inkomsten genereren uit reclames en advertenties. Ononderbroken kun je dus niet kijken, maar op die manier kan de streamingdienst het zich wel veroorloven gratis te zijn.

Daarnaast is deze dienst mogelijk door de samenwerking met Amazon. Amazon heeft namelijk grote deals gesloten met bedrijven als Warner Bros., Sony Pictures Entertainment en MGM Studios. Op die manier kan het aanbod van films en series op IMDb TV in rap tempo toe gaan nemen.

IMDb TV

Uitgebreid aanbod

In Amerika kunnen consumenten namelijk al gebruikmaken van IMDb TV. Daar zijn nu onder andere films als Drive en La La Landmaar ook bijvoorbeeld The Bachelor te zien. In de VS is de gratis streamingdienst zowel op de IMDb-site als als speciaal kanaal in Amazon Prime Video te vinden. IMDb TV was eerder het door Amazon overgenomen Freedive en heeft, zo meldt Amazon, een wereldwijde kijkdichtheid van 34 miljoen mensen. Met deze streamingdienst gaat Amazon zich dus nog meer roeren op de online streamingmarkt, die weer een speler rijker is. Ons lijkt een nieuwe gratis streamingdienst met deals met grote studio’s in ieder geval helemaal geen slecht idee.

Om alvast een beetje warm te draaien: Dit zijn de 10 hoogst genoteerde HBO series op IMDb.