1. Ruim op

Die ene oude broek die je nog wilt bewaren voor als je een keer gaat schilderen, gooi die maar gewoon weg. Waarschijnlijk is de eerstvolgende keer dat je echt gaat schilderen een paar jaar vooruit en dan heb je al lang weer een andere ‘oude’ broek die je daarvoor kunt gebruiken. Soms is het goed om je kledingkast eens goed op te ruimen, voordat je er nieuwe spullen aan toevoegt. De kleren die je al een jaar niet meer hebt gedragen, moeten weg, want waarschijnlijk ga je ze binnen nu en volgend jaar ook niet meer dragen.

2. Rol je mouwen op

Van een longsleeve kun je gemakkelijk een shirt met korte mouwen maken en zo hoef je dus niets nieuws te kopen wanneer je portemonnee dit niet toe laat. Rol de mouw tot het breedste punt van je arm op, dan is de fit het mooist.

3. Layeren

Door te leren layeren creëer je veel meer kledingopties, met dezelfde kleding. Zorg bijvoorbeeld dat je een aantal plain shirts hebt, een aantal overshirts en een aantal denim hebt en je kunt eindeloos combineren, waardoor het lijkt alsof je veel meer kleding hebt dan je eigenlijk hebt. Om next level looks te creëren, kun je proberen om lagen in je outfit aan te brengen. Combineer bijvoorbeeld een wat langer shirt met daar op een jas tot aan de heup. Of draai het om. Het voordeel van layeren is, dat je ook wat uit kunt doen. Dus wanneer de zon toch ineens van zich laat zien, hoef jij niet te zweten.

Foto via

4. Re-style je shirt

Sommige shirts worden alleen maar mooier, naarmate ze ouder worden, net als bij broeken. Maar gelukkig hoeven we niet jaren te wachten om dit effect te creëren. Dompel je shirt in een bak lauwwarm water en voeg een half kopje zout en drie theelepels baking soda toe. Laat het vijf dagen weken en je shirt heeft een compleet andere look.

5. Distressed denim

Die ene broek die je nooit meer aandoet hoef je niet weg te gooien. Je kunt er ook een nieuw leven aan geven. Maak van deze oude denim een nieuwe distressed denim en lees hier hoe.

6. Van donkere naar lichte jeans

Heb je nog ergens een oude donkere jeans liggen waar je toch niet meer naar omkijkt? Met de zomer in aantocht zul je een donkere jeans waarschijnlijk sowieso niet aandoen, dus kunnen we er beter een lichtere jeans van maken. Doe de broek, net als het shirt hierboven, in een bak lauwwarm water. Voeg drie kopjes zout toe en laat het een week staan. Wanneer de week om is, haal je jeans dan uit de bak, wring hem uit en wrijf met een puimsteen over de jeans om een mooie look te creëren.

7. Laat je sokken thuis

Die sokken kunnen in de zomer lekker in de kast blijven. Door deze kleine verandering, creëer je gelijk een andere look. Ga voor een cropped broek, de enkels mogen namelijk gezien worden.

Foto via

8. Kledingruil

Waarom zou een kledingruil alleen voor vrouwen geschikt zijn? Je hebt vast een vriend met dezelfde kledingstijl als jij. Verzamel de kleding die je beu bent en breng ze mee naar je vriend. Hij doet hetzelfde. Na enkele maanden of jaren ben je uitgekeken op je kleding en wil je iets nieuws en dan is dit de perfecte oplossing.

9. Van lang naar kort

De zomer is de tijd van de shorts. Bestaat je kledingkast alleen uit lange denim en zit je even krap bij kas? Maak dan van je lange denim een short, easy. Broeken die hun beste tijd hebben gehad, verdienen een tweede leven als short. Pak een stanleymes. De wijdte van de broek bepaalt de lengte  van de short. Heeft de broek een straight of relaxed fit? Snijd hem dan tot net boven de knie. Met een tailored fit heb je wat meer speling in de lengte. Haal er de eerste keer net wat minder af dan dat je denkt dat goed is, om te voorkomen dat hij korter wordt dan gewenst.

We weten het, het is fucked up om krap bij kas te zitten. Maar om toch nog geld over te houden voor leuke dingen, kun je gebruikmaken van deze tips, waardoor je een compleet nieuwe garderobe krijgt zonder hier ook maar een cent voor neer te leggen. Heb je nog nieuwe schoenen nodig? Helaas zul je die wel moeten aanschaffen, maar ook dan hebben we 20 zomerschoenen van onder de 50 euro voor je geselecteerd.