Tinder

Wanneer je aan een datingapp denkt, denken de meeste mensen al snel aan Tinder. Dat is ook niet zo gek, want Tinder is zonder twijfel een van de bekendste (gratis) datingapps ter wereld, en zo is de app ook in Nederland een groot succes. Met Tinder kun je eenvoudig door profielen van andere gebruikers swipen en bij interesse kun je diegene liken. Als de andere persoon jou ook een like geeft ontstaat er een match, en kunnen jullie met elkaar chatten. Een groot voordeel van Tinder is dat het heel gebruiksvriendelijk is en dat er wereldwijd miljoenen mensen op actief zijn. Tinder is gratis, maar heeft ook betaalde functies zoals ‘Super Likes’. Hierdoor kun je extra opvallen bij andere gebruikers.

beste gratis datingapps nederland

OkCupid

Steeds meer datingsites bieden naast hun vertrouwde site ook een app aan. Zo ook OkCupid, dat ooit begon als een site, maar inmiddels een populaire app is in Nederland. Je kunt je gratis aanmelden met je e-mailadres. Daarna stelt de app je verschillende vragen. Dat is ook wat OkCupid onderscheidt van de andere datingapps. Door de uitgebreide profielinformatie die gebruikers moeten invullen bij het aanmaken van hun profiel kun je veel over potentiële matches te weten komen voordat je met ze gaat chatten. Zo kan je aangeven of je een kinderwens hebt of niet, en welke huisdieren je hebt bijvoorbeeld. Ook krijg je vragen zie je moet beantwoorden en daarbij het gewenste antwoord van je potentiële match kan aangeven. Deze antwoorden worden vervolgens gebruikt om te matchen. OkCupid heeft ook een betaalde versie met extra functies, maar de gratis versie biedt al genoeg mogelijkheden.

dating apps gratis welke

Bumble

Bumble is redelijk nieuw in de wereld van online dating, maar wint al snel aan populariteit. Wat Bumble zo bijzonder maakt en onderscheidt van andere datingapps, is dat alleen vrouwen het initiatief kunnen nemen om een gesprek te beginnen. Als je dit niet binnen 24 uur doet, verdwijnt je match voorgoed. Als iemand niet je type is, maar denkt dat hij leuk is voor een vriendin? Dan kan je zijn profiel naar haar sturen. Daarnaast is Bumble niet alleen gericht op daten, maar is het ook ideaal voor mensen die op zoek zijn naar alleen een vriendschap of professionele contacten. Zo kun je kiezen uit Bumble Date, Bumble BFF of Bumble Business. Dit maakt de app erg veelzijdig.

dating apps voor serieuze relaties

Happn

Ook deze app is gratis en richt zich op het vinden van matches op basis van je locatie. Zo toont Happn je op basis van plekken waar je eerder bent geweest of op dat moment bent, wie bij jou in de buurt is of onlangs bij jou in de buurt is geweest. Zo kan je het dus een beetje zien als een app die je helpt om connecties te vinden die je in real life gemist hebt.

daten via happn wat voor soort mensen

Badoo

De Badoo App is onderdeel van een internationaal dating platform en is net zoals Tinder en de overige apps gratis op je telefoon te installeren. Op een Badoo-profiel kun je veel details over jezelf kwijt en krijg je over het algemeen ook veel informatie te zien wanneer je een profiel bezoekt. Zo kan je al veel over iemand te weten komen, voordat je besluit een like te geven. Badoo is een prima gratis datingapp voor als je snel in contact wil komen met andere vrijgezellen uit de buurt.

badoo gratis dating app

Dit was de selectie met goede gratis datingapps om eens uit te proberen. Swipe jij met de intentie om iets serieus te beginnen met iemand? Bekijk dan de beste datingapps voor een serieuze relatie.