Tip 1: Groene zeep

Groene zeep is voor de meeste mensen een wondermiddel en ook voor grasvlekken komt dit middel goed van pas. Je smeert de groene zeep op de grasvlek en wrijft het goed in. Vervolgens stop je het kledingstuk in de wasmachine en klaar is Kees.

Tip 2: Alcohol

Middelen met een hoog alcoholpercentage werken ook erg goed om grasvlekken uit je kleding te krijgen, zoals sterilon. Dit neutraliseert namelijk de groene kleur. Je brengt de alcohol al deppend op de vlek aan. Ook hierna is het belangrijk het kledingstuk goed uit te spoelen. Vervolgens breng je er nog een vlekverwijderaar op en kun je hem daarna wassen met de wasmachine.

Tip 3: Vlekverwijderaar

In de bovenstaande tip hebben we het al over de vlekverwijderaar. Deze vlekverwijderaars zijn namelijk speciaal ontwikkeld voor het behandelen van vlekken op kleding. Je kan het goed combineren met bovenstaande tips om zeker te zijn dat je de vlek goed uit je kledingstuk krijgt.

Tip 4: Afwasmiddel

Dit klinkt misschien een beetje raar, maar wist je dat afwasmiddel een goed alternatief is voor groene zeep? Druppel wat afwasmiddel op de vlek en wrijf dit voorzichtig in de stof. Ook hier laat je het vervolgens even intrekken en was je het kledingstuk daarna in de wasmachine. Glassex werkt trouwens ook erg goed voor grasvlekken. Dit is ook een product wat de meeste mensen in huis hebben liggen.

Alle bovengenoemde tips kunnen dus goed helpen om de grasvlekken uit je kleding te krijgen. Maar er is een ding dat nog wel het meest belangrijkste is. Zorg er altijd voor dat je zo snel mogelijk handelt. Dan is de kans namelijk het grootst dat je niks meer van de vlek terug ziet.

Vind jij het leuk om nog meer over lifehacks te lezen? Bekijk dan hoe je bleekvlekken uit kleding verwijdert.