10 grappige series op Netflix

Af en toe hebben we allemaal de drang om gewoon even lekker te lachen. Gelukkig biedt Netflix de perfecte oplossing hiervoor. Wij hebben enkele grappige Netflix-series voor je op een rij gezet, waardoor je niet meer bijkomt van het lachen.

Atypical (2017)

In de serie Atypical volgen we Sam Gardner, een jongen met autisme, terwijl hij zijn weg probeert te vinden in de wereld van romantiek en volwassenheid. De serie biedt een unieke kijk op het leven van iemand met autisme en is zowel hartbrekend als grappig. IMDb geeft deze serie 8.2/10 sterren. 

The Office (2005)

De tweede in het rijtje van grappige Netflix series is ‘The Office’. The Office is een mockumentary-serie die zich afspeelt op een fictief kantoor van papierbedrijf Dunder Mifflin. Met supergrappige personages zoals Michael Scott en Dwight Schrute biedt deze serie een vermakelijke kijk op het dagelijkse leven op kantoor. IMDb geeft deze serie 9/10 sterren. 

Brooklyn Nine-Nine (2013)

Brooklyn Nine-Nine volgt het leven van detective Jake Peralta en zijn collega’s op een politiebureau in Brooklyn. De serie combineert humor met misdaadverhalen en heeft een fantastische cast die zorgt voor onvergetelijke momenten. IMDb geeft deze serie 8.4/10 sterren. 

Seinfield (1989)

Nog zo’n topper in het rijtje van grappige Netflix-series: Seinfeld. Seinfeld is een klassieke sitcom die draait om de belevenissen van Jerry Seinfeld en zijn vriendengroep in New York City. Met zijn droge humor en iconische personages blijft deze serie na al die jaren nog steeds ontzettend grappig. IMDb geeft deze serie 8.9/10 sterren.

 

Big Mouth (2017)

Big Mouth is een geanimeerde serie die zich richt op de puberteit en alle gekke, gênante en lachwekkende momenten die daarbij komen kijken. Met een geweldige stemmencast en scherpe dialogen zal deze serie je zeker aan het lachen maken. IMDb geeft deze serie 7.9/10 sterren. 

Archer (2009)

Archer is een sitcom die je nog niet eerder hebt ervaren. De serie draait om een mislukte spion die voornamelijk bezig is met drank en dames. Het is de James Bond zonder het scherpe randje, zoals we die allemaal wel eens verlangen. Een animatieserie met geen enkele boodschap aan grenzen, met als gevolg dat je een serie kijkt die bol staat van ‘foute’ humor. De omgang met personages vereist weinig tot geen inlevingsvermogen, wat er voor zorgt dat je echt alleen maar hoeft te kijken. IMDb geeft deze serie 8.6/10 sterren.

 

Arrested Development (2003)

Deze sitcom heeft alles wat we mogen verwachten van een traditionele family sitcom. Er komt vaak gortdroge humor in voor, welke in latere seizoenen een beetje verandert naar saaie 13-in-een-dozijn humor. De eerste drie seizoenen zijn echter geweldig om te zien en dat raden we je dan ook ten zeerste aan. Wie weet betrap je jezelf erop dat je na een aantal afleveringen quotes opdreunt uit de serie. IMDb geeft deze serie 8.7/10 sterren.

BoJack Horseman (2014)

Ook ‘Bojack Horseman’ mag niet in het rijtje van grappige Netflix series ontbreken. Je zult hem vast wel eens voorbij hebben zien komen, het pratende paard. Bekend van shows op Comedy Central en nu dus ook op Netflix. Deze show doet ons het meest denken aan een animatie-versie van Californication. BoJack boekt weinig succes in zijn leven en dat wordt ook steeds pijnlijker duidelijk naarmate de serie zich verder ontwikkeld. Hoe dit alles echter gebeurt, zorgt voor hilarische momenten en geeft genoeg ingrediënten voor een grappige sitcom. IMDb geeft deze serie 8.8/10 sterren.

After Life (2019)

In After Life volgen we Tony, gespeeld door Ricky Gervais, die worstelt met de dood van zijn vrouw. Ondanks het zware thema bevat de serie veel humor en laat het zien hoe Tony probeert om te gaan met verlies van zijn vrouw. IMDb geeft deze serie 8.4/10 sterren.

Grace and Frankie (2015)

Grace and Frankie draait om twee vrouwen, gespeeld door Jane Fonda en Lily Tomlin, wiens levens op hun kop worden gezet wanneer hun echtgenoten bekendmaken dat ze verliefd zijn op elkaar en willen trouwen. Deze komedie biedt niet alleen grappige momenten, maar raakt ook belangrijke thema’s aan zoals vriendschap en ouder worden. IMDb geeft deze serie 8.2/10 sterren.

Conclusie: grappige series op Netflix zijn het kijken meer dan waard

Dit zijn slechts enkele van de vele grappige series die momenteel beschikbaar zijn op Netflix. Of je nu zin hebt om te lachen of gewoon even wilt ontspannen, deze series zullen je zeker vermaken. Dus pak wat popcorn en wat te drinken, plof lekker op je bank en geniet van deze grappige Netflix series!

Toch meer een docu-liefhebber? Dit zijn 10 toffe Netflix documentaires.